Annons

Annons

Därför håller familjen Rikard Wolffs begravning hemlig

I dagarna begravs den folkkära artisten och skådespelaren Rikard Wolff, men tid och plats väljer familjen att hålla hemlig. Samtidigt planerar man en hyllningskonsert så att hela svenska folket också ska få minnas och säga hejdå.

Dela
(0)

Rikard Wolff var en folkkära artist och skådespelare. Bild: IBL

Rikard Wolff var en folkkär artist och skådespelare. Bild: IBL

Det var den 17 november som Rikard Wolff tragiskt gick bort, 59 år gammal, efter att han länge kämpat mot den kroniska sjukdomen lungemfysem.

I dagarna begravs han under en privat ceremoni, skriver Expressen. Till begravningen är bara familj och de allra närmsta vännerna bjudna, och de har alla blivit ombedda att hålla tyst om både plats och tid.

Annons

– Den tillsägelse vi har fått är att vi ska hålla det för oss själva, när och var och så vidare, säger vännen och programledaren Henrik Johnsson till tidningen.

Gilla Hemmets på Facebook

Anledningen till den hemliga ceremonin är att Rikards familj vill hålla den privat, för de vet att det är alldeles för många som skulle vilja komma och hylla den folkkära artisten och skådespelaren.

Hyllningskonsert planeras

Men svenska folket kommer också att få en chans att hylla och minnas Rikard Wolff. Familjen planerar en hyllningskonsert för honom den 11 december på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Kusinen Benjamin Wolff berättar för Expressen att det inte är inbokat några artister än, men att flera namn diskuteras.

– Det kommer bli en jättefin artistsammansättning med folk som vill vara med och hylla honom, säger han till tidningen.

Rikard Wolff tillsammans med sin kusin Benjamin Wolff. Bild: IBL

Rikard Wolff tillsammans med sin kusin Benjamin Wolff. Bild: IBL

Benjamin Wolff, som också är journalist och dokumentärfilmare, har fortfarande inte kunnat smälta kusinens bortgång.

– Det har varit kaotiskt, sorgligt och omtumlande. Väldigt mycket praktikaliteter än så länge, det har inte riktigt landat än.

Text: Saga Pettersson, Cecilia Ahle

Läs mer:

Rikard Wolffs sista tid: ”Han klagade aldrig”


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…