Annons

Annons

Därför försvann Goldie Hawn från filmbranschen – i 15 år

Goldie Hawn har inte gjort en film på 15 år. Nu berättar hon om valet att lämna branschen för att göra saker som gör skillnad. "Jag frågade mig själv: Vem är jag och vad har jag att erbjuda?", säger hon i Interview Magazine.

Dela
(80)

Goldie Hawn var tjejen som visste för mycket, tjejen som gjorde lumpen och tjejen som tog hem spelet. I alla fall för den svenska bio-publiken.

Men de senaste femton åren har hon varit helt försvunnen från bioduken.

Annons

Goldie Hawn i Tjejen som visste för mycket (Foul Play) från 1978. Bild: Paramount/Courtesy Everett Collection/IBL

Interview Magazine intervjuas hon av dottern Kate Hudson och berättar om beslutet att lämna filmvärlden.

– Jag tror livet handlar om att göra saker. Det handlar om förändringar och övergångar. Jag kan inte tänka mig ett liv där jag inte får växa som människa. När jag fyllde 50 år frågade jag mina tjejkompisar, alla aktriser i samma ålder: ”Vad ska vi göra nu?”, säger hon i intervjun.

Gilla Hemmets på Facebook

Goldie Hawn och Kate Hudson. Bild: Jim Smeal/REX

Ville gräva djupare i sig själv

För Goldie Hawn kändes det viktigt att åstadkomma något och bidra till att världen, på något plan, skulle bli en bättre plats att leva på.

– Jag ville gräva djupare och svara på frågorna: ”Vem är jag? Vad har jag att erbjuda? Vad behöver jag lära mig?” Så jag började lära mig mer om hjärnan – psykologi, säger hon i Interview Magazine.

Händelsen den 11 september 2001 gjorde också starkt intryck på Goldie Hawn. Efter attentatet kände bestämde hon sig för att byta riktning i livet. Hon skrev två böcker och driver i dag också skolprojektet MindUP.

– Jag har aldrig tittat tillbaka och känt att jag velat skådespela igen, säger Goldie Hawn.

Goldie Hawn och Walter Matthau i Cactus Flower från 1969. Året därpå fick Goldie Hawn en Oscar för bästa biroll. Bild: Columbia/REX

Gör film – med Amy Schumer

Men 2017 återvänder hon ändå till filmduken i filmen ”Snatched” – eller ”Tjejresan” som den heter i Sverige. Komikern Amy Schumers idoga uppvaktande gav till sist resultat, medger hon.

– Det är härligt att skådespela igen, säger Goldie Hawn i en färsk intervju med Aftonbladets Magnus Sundholm.

Goldie Hawn. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Samtidigt vill hon tona ner sin frånvaro.

– Jag lämnade knappast jordelivet. Jag har jobbat med mina barn, rest till fantastiska platser, framträtt som talare, säger hon till Aftonbladet.

I intervjun för Interview Magazine avslöjar Goldie Hawn också att en ny bok är på gång – den här gången på temat kärlek.

Dottern Kate Hudson frågar om hon kan få hjälpa till.

– Självklart, du kommer att vara med i den – som en fallstudie.

 

Läs också:

Känner du igen Downton Abbey-skådisarna?

Känner du igen stjärnorna från Downton Abbey?


Läs mer om:

Dela
(80)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…