Annons

Annons

Daimtårta med chokladgranar

Visst är det bra att ha en tårta i frysen! Den här daimtårtan med läcker mörk choklad kan du bara ta ut, garnera och servera.

Dela
(144)

Daimtårta med chokladgranar

1 liten hög tårta, 10–12 bitar

Botten
3 äggvitor
1 1/4 dl strösocker
75 g mandelmjöl

Fyllning
3 äggulor
3/4 dl florsocker
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
100 g daimkross/kulor

Dekoration
50–100 g mörk choklad
snöflingeströssel och pärlströssel

Annons

Ugn 175°

Gör så här

1. Botten: Vispa vitorna till ett hårt skum. Blanda sockret med mandelmjölet och vänd ner det i vitorna.

2. Kläm fast ett bakpapper i en liten form, ca 18 cm i diam, med löstagbar botten. Bred ut smeten i formen.

3. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt svalna.

4. Fyllning: Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med daimen. Häll fyllningen ovanpå kakbottnen. Låt stå i frysen minst 5 tim.

5. Dekoration: Hacka och smält chokladen över vattenbad. Spritsa granar på ett bakpapper. Låt stelna i kylen. Ta fram tårtan ca 20 min innan servering. Garnera med chokladgranar längs kanten och strössel ovanpå.

 

Tips! Du kan naturligtvis göra tårtan i en form med diam 22–24 cm också men då blir den inte lika hög.

 

Läs mer: 

Söta pepparkaksmuffins

Glöggbrownies

Småkakor med lingon

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(144)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…