Annons

Annons

Dagny, 104, om kärleken: ”Någon ersättare har jag aldrig kunnat tänka mig”

Nu berättar Sveriges äldsta bloggare Dagny om sin stora kärlek Harry.

Dela
(229)

Dagny Carlsson säger till tidningen Expressen att hennes kärlekshistoria inte började särskilt romantiskt.

– Efter ett synnerligen misslyckat äktenskap som varade i nio år gifte jag mig med min andre man som har egenskaper den förste saknade. Han blev en bra man och mitt livs stora kärlek, säger hon.

Annons

Mannen som blev hennes stora kärlek hette Harry och de två träffades vid dansbanan på Gröna Lund. Dagny var då 39 år gammal och det var kärlek vid första ögonkastet. År 1951 gifte de sig, och fick ett långt och lyckligt äktenskap tillsammans.

– Jag blev alldeles förkrossad när han efter 43 års äktenskap avled av cancer, säger den numera rikskända bloggaren till tidningen.

Dagny Carlsson, 104, berättar för Expressen om sin stora kärlek Harry som gick bort efter 43 års äktenskap. Bild: Anna Tärnhuvud Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Dagny Carlsson, 104, berättar för Expressen om sin stora kärlek Harry som gick bort efter 43 års äktenskap. Bild:
Anna Tärnhuvud Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Efter Harrys bortgång drabbades Dagny av en depression, och hon berättar för Expressen att hon inte trodde att hon skulle leva många dagar till.

Ersättare inte aktuell

Men efter en tid vände det, och i dag är det de glada minnena som kommer upp när Dagny tänker på sin Harry. Hennes främsta framgång i livet var att träffa Harry den där dagen för nästan 70 år sedan.

– Någon ersättare har jag aldrig kunnat tänka mig, säger hon.

Alla hjärtans dag ger hon däremot inte mycket för. Hon säger till tidningen att det har kommit att handla om enbart kommersiella intressen.

– Men tanken är i och för sig god. De som inte blir särskilt uppmärksammade i vardagslivet kan bli ihågkomna och uppvaktade en gång om året i alla fall, säger hon till tidningen.

 

Läs också: Bloggaren Dagny Carlsson, 104, visar ”ungdomar” hur man bokar tåg


Läs mer om:

Dela
(229)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…