Annons

Annons

Dagens rätt är tre – på spanska!

Dela
(0)

Lyxigt med lunch i solen – något som gärna en jubilada unnar sig här ibland! Här i mina kvarter vimlar det av små kvarterskrogar som lagar gudomligt god mat och jag fick snabbt en favorit på hörnan! Maia och hennes mamma var med första gången och tack vare Maia och de barnkära spanjorerna så blir jag nu så omhuldad när jag kommer! Här får man 3 rätters lunch – förrätt, varmrätt och dessert – allt hemlagat – inklusive vin, öl eller vad man vill dricka för 12 euro – en dryg hundralapp och det finns flera olika rätter att välja mellan dessutom.

Annons

Idag åt jag en himmelskt god majssoppa, en kalvfrikassé så mör att det bara sa smack i munnen och efter det brylépudding med vispgrädde! När man inte längre behöver tänka på att halva arbetsdagen är kvar kan man ju faktiskt också läppja på ett glas rött – det ingår som sagt! Jag har ju bara läxan till i morgon kvar att göra och den går nog ännu bättre då tror jag! Ett gott råd jag fick för mer än tio år sedan av Maias pappa Niklas då nyinflyttad till Madrid och som jag gärna vidarebefordrar var att just söka sig in på smågatorna och undvika turiststråken när det blir lunchdags! Finns så många bra små ställen där man oftast äter både billigare och mycket, mycket godare! På bilden en riktig paradtapas här – Patatas Bravas – som helt enkelt är potatistärningar stekta i god olja med två underbara såser – en med vitlök och en med den söta paprikan… Hur gott som helst!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…