Annons

Annons

Crêpes med krämig räkfyllning

Krämig räkstuvning med pepparrotssmak fyller de läckra crêpesen. Mums!

Dela
(0)

Räkfyllda crêpes

4 port

3 ägg
5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 msk smält smör
½ dl hackad dill
smör till stekning

Räkstuvning
2 msk smör
3 msk vetemjöl
4 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
1 knippa dill, hackad
2–3 msk riven färsk pepparrot
150 g skalade räkor

Annons

Gratinering
3 msk riven ost

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Vispa samman äggen med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken, salt och smält smör. Rör ner dillen.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Hetta upp en liten stekpanna på mellanvärme, lägg i en klick smör och grädda tunna crêpes på ena sidan.

3. Stuvning: Fräs smöret i en tjockbottnad gryta, strö över mjölet och rör om. Tillsätt matlagningsgrädde, salt och peppar, hackad dill och pepparrot. Rör om tills stuvningen börjar tjockna. Rör i räkorna.

4. Lägg en klick stuvning på varje crêpe och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnsfast form.

5. Strö över riven ost och ställ in i ugn ca 10 min tills osten får lite färg.

 

Läs mer:

Pannkaksrulle  – våra fem bästa recept!

 Svamp och skinkcrêpes

 Bacon och kantarelltoppade pannkakor

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…