Annons

Annons

Cornelishyllning och keps-avhopp i kvällens allsång

Det blir en speciell hyllning till Cornelis Vreeswijk i kvällens Allsång på Skansen. Däremot kommer inte Svenne Rubins sångare att vara med. Anledningen är att han inte får ha sin keps med sig.

Dela
(279)

Cornelis Vreeswijk hade blivit 80 år i dag. Nu hyllas han i allsång på Skansen. Bild:IBL

Hösten närmar sig men det finns ytterligare tid för Allsång på Skansen innan sommaren är över. Under kvällen kommer bland andra The Sounds, Lisa Ekdahl, Adan Pålsson, Jack Vreeswijk och Plura att vara med.

Annons

Det blir bland annat en hyllning  till Cornelis Vreeswijk som skulle fyllt 80 i dag. Tillsammans med Eldkvarn har Plura sedan tidigare spelat in Cornelis ”Somliga går i trasiga skor” till hyllningsalbumet ”Den flygande holländaren” som spelades in efter trubadurens död 1987, blott 50 år gammal.

Älskad visskatt

Cornelis hann dock lämna efter sig en älskad visskatt med guldkorn som till exempel ”Brev från kolonien” och ”Balladen om herr Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind”. Dessutom hann han tolka andra storheter som Carl-Michael Bellman, Evert Taube och Victor Jara.

Även Cornelis son trubaduren Jack Wreeswijk kommer att finnas på plats för att hylla minnet av pappan.

Han har, vid det här laget, förlikat sig med jämförelserna som efternamnet innebär.

– Förut kändes det lite ambivalent. Nu har jag accepterat att det finns i bagaget och att jag aldrig kommer undan det, säger Jack Wreeswijk till TT.

Cornelis son Jack har gått i faderns fotspår. Han är med och hyllar Cornelis Vreeswijk på Skansen. Bild: IBL

Fick inte ha med keps

En annan av sångerna i kvällens program är Svenne Rubins örhänge ”En gammal amazon”. Det var ursprungligen planerat att bandets sångare Sven Rubin skulle vara med men han har avböjt medverkan.

Anledningen är att sångaren alltid uppträder i en keps med reklam för amerikanska snusmärket Skoal. Och eftersom SVT anser att det skulle strida mot kanalens regler för synlig reklam så var kravet för medverkan att texten på kepsen inte fick synas.

Bandet menar att kepsen redan figurerat i SVT otaliga gånger tidigare och att snuset inte ens finns till salu i Sverige.

I ett inlägg på bandets Facebook har Svene Rubins motiverat sitt beslut med:

”Utan kepsen är inte Svenne Svenne”

Se inlägget här:

Allsång på Skansen den 8 augusti sänds i SVT1, 20.00.

Läs också:

 

 


Läs mer om:

Dela
(279)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…