Annons

Annons

Citroncheesecake med hallon

Cheesecake är alltid rätt! Toppa med massor av solmogna hallon och servera med en klick vispad grädde.

Dela
(15)

Citroncheesecake

6–8 port

Botten
15 digestivekex
100 g smör

Fyllning
4 dl kesella
4 dl crème fraiche
3 ägg
31/2 dl florsocker
rivet skal av 1 citron

Topping
250 g hallon
florsocker
citronskivor
citronmeliss

Annons

Ugn 160°

 

Gör så här

1. Botten: Smula sönder kexen i en matberedare. Eller lägg kexen i en plastpåse och kavla med brödkavel tills det blir smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Kläm gärna fast ett smort bakpapper i botten på en form med avtagbar kant, ca 22 cm i diam. Ställ formen kallt en stund.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Fyllning: Blanda kesella, crème fraiche och ägg med florsocker och citronskal. Blanda om väl.

3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 1 tim. Täck över om kakan får för mycket färg. Den är klar när den fått lite färg och stelnat helt. Låt kakan svalna. Lossa den ur formen och ställ den kallt till nästa dag.

4. Toppa kakan med hallon. Sikta över lite florsocker. Garnera med citronskivor och citronmeliss.

 

Läs mer

Cheesecakerutor med bär

Klassisk cheesecake

Cheesecake brownies

 

Av Bitte E:son Forsberg

Assistent: Linnéa Eriksson

Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(15)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…