Annons

Annons

Christina blev mobbad av chefen

Dela
(0)

Den här veckan har vi extra många ”Min egen berättelse” i Hemmets Veckotidning. Där kan du bland annat läsa om Christina som blev mobbad av sin chef. Han klagade på allt hon gjorde och en kvinnlig arbetskamrat såg sin chans att komma uppåt i karriären. Christina mådde så dåligt att hon inte kunde sova på nätterna och på jobbet hade hon ständigt ont i magen av oro. Men vändningen skulle komma…

Annons

Varje dag i tre års tid blev jag mobbad på jobbet. Trots att jag egentligen älskade mitt kontorsarbete och trivdes bra. Men min chef Börje var aldrig nöjd. Han klagade jämt på mig. Fast han inte bett mig ändra några rutiner kunde han skälla ut mig för att jag inte skrivit fakturorna som han ville ha dem. Han lastade också jämt på mig extra arbetsuppgifter som alla sa inte hörde till mitt jobb. Han var irriterad över att jag hade ont i axlarna och ibland fick eksem av dataskärmen, och när jag av en annan chef fick ett nytt rum på jobbet kom Börje dagen därpå, högröd i ansiktet, och beordrade mig tillbaka till mitt gamla. Hela tiden letade han fel på mitt arbete och tryckte ner mig som människa.

Gilla Hemmets på Facebook

– Så här kan man inte skriva, fick jag höra, trots att fakturan enligt andra var helt korrekt.

– Kursen är för dyr för någon som har ett så enkelt jobb som du, menade han om en dagkurs en annan chef bett mig gå på.

– Du ska inte vara med på våra möten, bestämde han. Du får info av mig. Det räcker.

Börje hade kort stubin, blev ofta arg och om han hade fel eller glömde bort saker, vilket ofta hände, tog han till lögner och skyllde på mig.

Jag blev min chefs slagpåse och Agneta, som ville uppåt i karriären, blev hans medhjälpare. Till slut insåg jag att det faktiskt inte var mig det var fel på utan Börje. När jag då började säga ifrån fick jag utstå utskällningar, utebliven löneökning, höra att jag var obstinat och arbetsvägrade och jag hotades med uppsägning.

Att gå till jobbet blev allt mindre roligt. På nätterna låg jag vaken och grubblade så jag fick en hemsk huvudvärk och när jag gick till jobbet på morgonen hade jag ont i magen. Mitt eksem förvärrades liksom axelvärken, och när Börje skällde som mest kunde jag börja gråta.

Också Agneta gjorde vad hon kunde för att mobba mig. Ett år såg hon till att jag inte bjöds på julfesten och när jag en dag satt på bänken i omklädningsrummet och grät dök hon upp och undrade om jag var ledsen.

– Är det jobbigt? Men varför är du kvar när vi inte vill ha dig här?

Folk menar ofta att det väl bara är att säga ifrån om man blir mobbad. Men i början tog jag själv på mig skulden. När jag till slut insåg att det inte var mig och mitt arbete det var fel på var jag redan knäckt och hade förlorat allt självförtroende.

Till slut kom räddningen. Jag behövdes på en annan plats inom företaget. I och med det slapp jag både Börje och Agneta och fick lugn och ro på jobbet. Men kropp och själ hade redan tagit stryk och nu blev jag sjuk i både fibromyalgi och struma. När jag så erbjöds halv förtida pension och halv sjukpension tackade jag genast ja. I dag mår jag också mycket bättre.

Ibland tänker jag tillbaka på de där tre hemska åren och undrar hur jag orkade. Men jag hade underbara föräldrar och vänner och en fantastisk son som stöttade mig. Jag är så tacksam att jag fått tillbaka ett värdigt liv. Nu njuter jag av det och tar vara på varje dag.

Christina

Har du varit med om något dramatiskt eller omvälvande, kanske något som förändrade ditt liv helt? Eller har du kanske ett särskilt minne eller en speciell upplevelse som du vill dela med dig av? Då kan du också skriva till ”Min egen berättelse”! Klicka här för mer information!

Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…