Annons

Annons

Christer Lindarw om familjehemligheten: ”Lite lustigt”

Christer Lindarws föräldrar gick skilda vägar innan han ens föddes – men återförenades senare. Men det skulle dröja till pappan fyllt 85 innan han berättade om sin korta sejour som damhattsmakare. "Det var lite lustigt att jag fick veta det så sent", säger Christer Lindarw i "Fest hos Bindefeld".

Dela
(0)

I veckans avsnitt av ”Fest hos Bindefeld” i kanal 5 får Micael Bindefeld och hans sidekicks Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam besök av Leila Lindholm, Börje Salming och Christer Lindarw.

Börje Salming, Pernilla Wahlgren, Micael Bindefeld, Leila Lindholm, Christer Lindarw och Sofia Wistam. Bild: Maria Östlin/Kanal 5

Innan gästerna ens hunnit anlända trampar värden Micael Bindefeld på en rostig spik och skickas till sjukhus av sina kumpaner för en stelkrampsspruta. Kvar blir Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam med ansvaret för kvällens rabarberchutney.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Runt middagsbordet handlar mycket sedan om frånvarande fäder.

Leila Lindholm var vuxen första gången hon träffade sin pappa. Även Christer Lindarw växte upp i Eskilstuna utan sin biologiska pappa eftersom föräldrarna separerat redan innan han föddes.

– Första gången jag såg min pappa var på stan. Jag var en fem sex år när mamma pekade på andra sidan gatan och sa: ”Han som går där, det är din pappa”, säger han i programmet.

Återförenades senare

Men när Christer var 16 år återförenades föräldrarna och gifte sig senare. Och trots att Christer Lindarws pappa varit en närvarande förälder sedan dess, finns det fortfarande mycket som han inte vet.

– Förra sommaren när vi var ute och åkte bil kommer vi runt något kvarter i Eskilstuna. Då säger han helt plötsligt: ”Ja, du vet att det var i det där huset som jag hade hattfabriken när jag var modist.” ”Vad säger du nu?”, frågar jag. Då har han varit modist mellan tjugo och tjuotvå och format kullar och gjort damhattar på 1950-talet. Och det fick jag reda på förra sommaren, säger Christer Lindarw.

Christer Lindarw i Melodifestivalen 2016. Bild: IBL

Och även om pappans karriär som hattmakare blev kort, spekulerar Christer Lindarw i programmet om hans egen kreativa ådra kanske kommer från pappan.

– Det var lite lustigt att jag fick veta det så sent. Att han är 85 när han berättar detta. Wow! Det kanske var en av förklaringarna till att jag började få det intresset med skapande och kläder och hela den biten, säger han i programmet.

Fest hos Bindefeld sänds i kanal 5 på torsdagar kl 20. 

 

Läs också:

Lill Lindfors hårda ord till Pernilla Wahlgren


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…