Annons

Annons

Christer Björkman om relationsrådet: ”Idiotiskt”

När Christer Björkman vann Melodifestivalen 1992 fick han ett råd som han senare skulle ångra. I SVT-programmet "En kärlekshistoria" berättar han om sin känslor kring beslutet i efterhand. "Idiotiskt", säger han i programmet.

Dela
(21)

I SVT-programmet ”En kärlekshistoria” träffar programledaren Ann-Marie Rauer sex kändispar och pratar kärlek, otrohet, passion, barnlöshet och kriser.

Annons

Christer Björkman och maken Martin Kagemark tillsammans med Ann-Marie Rauer. Bild: Markus Lindgren /SVT

Den här veckan möter hon Melodifestivalgeneralen Christer Björkman och maken Martin Kagemark. De har varit ett par i 20 år. Men paret har inte bara levt tillsammans, de har också arbetat ihop.

Men att vara öppen med sin homosexualitet har inte alltid varit en självklarhet.

Christer Björkman artist 1992. Bild: RT / IBL Bildbyrå

När Christer Björkman vann Melodifestivalen 1992 hade han redan kommit ut hemma i Borås. Men i samband med vinsten med ”I morgon är en annan dag” fick han ett råd.

– Det var någon som viskade i mitt öra: ”Ligg lite lågt med bögeriet”. Sedan såg någon till att min bästis Jenny, från Frankrike, var den första som kom upp på scen för att gratulera mig, säger han i programmet.

Christer Björkman: ”Idiotiskt”

Christer Björkman beskriver det som om han blev satt i en fålla och att han sedan valde att följa den under ett par år. Men 1996 bestämde han sig för att komma ut.

– Idiotiskt, säger han om beslutet att hymla med sin sexuella läggning.

Christer Björkman och Martin Kagemark. Bild: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå

I ”En kärlekshistoria” berättar Martin Kagemark om hur han ”outades” som Christer Björkmans pojkvän av tidningen ”Se & Hör” 1997. Då hade han inte ens kommit ut för sin familj.

– Det var väldigt jobbigt och det var väldigt jobbigt för min familj. Det var väldigt omvälvande för mig också. Jag mådde ganska dåligt psykiskt, säger han i programmet.

”En kärlekshistoria” sänds i SVT1 onsdag den 18 oktober klockan 21!

Läs mer:

Uppgifter: Han blir programledare i Melodifestivalen


Läs mer om:

Dela
(21)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…