Annons

Annons

Christer Björkman om relationsrådet: ”Idiotiskt”

När Christer Björkman vann Melodifestivalen 1992 fick han ett råd som han senare skulle ångra. I SVT-programmet "En kärlekshistoria" berättar han om sin känslor kring beslutet i efterhand. "Idiotiskt", säger han i programmet.

Dela
(21)

I SVT-programmet ”En kärlekshistoria” träffar programledaren Ann-Marie Rauer sex kändispar och pratar kärlek, otrohet, passion, barnlöshet och kriser.

Christer Björkman och maken Martin Kagemark tillsammans med Ann-Marie Rauer. Bild: Markus Lindgren /SVT

Den här veckan möter hon Melodifestivalgeneralen Christer Björkman och maken Martin Kagemark. De har varit ett par i 20 år. Men paret har inte bara levt tillsammans, de har också arbetat ihop.

Annons

Men att vara öppen med sin homosexualitet har inte alltid varit en självklarhet.

Christer Björkman artist 1992. Bild: RT / IBL Bildbyrå

När Christer Björkman vann Melodifestivalen 1992 hade han redan kommit ut hemma i Borås. Men i samband med vinsten med ”I morgon är en annan dag” fick han ett råd.

– Det var någon som viskade i mitt öra: ”Ligg lite lågt med bögeriet”. Sedan såg någon till att min bästis Jenny, från Frankrike, var den första som kom upp på scen för att gratulera mig, säger han i programmet.

Christer Björkman: ”Idiotiskt”

Christer Björkman beskriver det som om han blev satt i en fålla och att han sedan valde att följa den under ett par år. Men 1996 bestämde han sig för att komma ut.

– Idiotiskt, säger han om beslutet att hymla med sin sexuella läggning.

Christer Björkman och Martin Kagemark. Bild: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå

I ”En kärlekshistoria” berättar Martin Kagemark om hur han ”outades” som Christer Björkmans pojkvän av tidningen ”Se & Hör” 1997. Då hade han inte ens kommit ut för sin familj.

– Det var väldigt jobbigt och det var väldigt jobbigt för min familj. Det var väldigt omvälvande för mig också. Jag mådde ganska dåligt psykiskt, säger han i programmet.

”En kärlekshistoria” sänds i SVT1 onsdag den 18 oktober klockan 21!

Läs mer:

Uppgifter: Han blir programledare i Melodifestivalen


Läs mer om:

Dela
(21)Annons


Annons

Laddar nästa sida…