Annons

Annons

Chokladsnitt med polka

Skurna chokladkakor som får härlig mintsmak av krossade polkagrisar. Ljuvliga småkakor som går både lätt och snabbt att baka!

Dela
(0)

Polkasnitt

ca 30 st

200 g smör, mjukt
1½ dl strösocker
1½ msk ljus sirap
4½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
50 g polkagrisar

Garnering
ca 25 g polkagrisar

Ugn 175°

 

Gör så här

Annons

1. Rör smör, socker och sirap smidigt. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt det i smeten och arbeta samman till en deg. Blanda in krossade polkagrisar i degen.

2. Dela degen i tre bitar. Rulla ut till längder, lika långa som plåten, och lägg dem på plåt med bakpapper. Platta till dem.

3. Garnering: Strö på krossade polkagrisar. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Skär i sneda bitar innan längderna svalnat.

Så krossar du polkagrisarna

Häll polkagrisarna i en plastpåse och förslut påsen. Kavla eller banka på påsen med en brödkavel.

 

Läs mer

Mintchokladsnitt

Söta syltsnitt

Chokladkolasnitt med kokos

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…