Annons

Annons

Chokladmousse med apelsin

Dela
(0)

Favoritdesserten för många och en given klassiker. Så här gör du den krämiga moussen med härlig kaffe- och apelsinsmak.

4 port
125 g mörk choklad med apelsinsmak
2 äggulor
2 msk starkt kaffe
2 dl vispgrädde
1 msk florsocker

Annons

Garnering

ca 1 dl crème fraiche
citronmeliss


Gör så här

1. Smält chokladen över vattenbad el i mikron. Låt svalna. Rör ner äggulor och kaffe.

2. Vispa grädde och socker. Vänd ner chokladsmeten i grädden.

3. Fördela moussen i glas eller små formar. Låt stå kallt minst 1 tim

4. Garnering: Vispa crème fraichen fast med elvisp. Spritsa lite på varje portion. Dekorera med citronmeliss.

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…