Annons

Annons

Chokladkaka med schweizernöt

Gillar du choklad? Då är den här festliga desserten något för dig! Mörk choklad i kakan och schweizernötchoklad i glasyren.

Dela
(1)

Chokladkaka med schweizernöt

8 bitar
150 g mörk choklad
150 g smör, mjukt
2 dl strösocker
4 ägg
2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver

Glasyr
200 g nötchoklad, t ex Marabous
1 1/2 dl vispgrädde

Garnering & servering
jordgubbar, kumquats, silverkulor
vispad grädde

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Fyllning: Smält den mörka chokladen i bitar i mikrovågsugnen. Låt svalna.

2. Rör smör och socker pösigt i matberedare med kniv. Tillsätt ett ägg i taget under mixning. Rör snabbt ner chokladen med slev. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner i smeten och rör slätt.

3. Kläm fast ett bakpapper i botten av en pajform med löstagbar botten, ca 22 cm i diam. Häll i smeten och grädda kakan ca 25 min tills den knappt stelnat. Låt svalna i formen.

4. Glasyr: Smält nötchokladen i bitar i grädden. Rör slätt. Häll smeten över kakan och ställ den kallt att stelna.

5. Garnera pajen och servera med vispad grädde.

 

Vintips!

Sött starkvin med smak av muscovadosocker, hasselnötter, russin och apelsin. Serveras vid 14–16°. Extra gott till desserter med nötter och/eller choklad.

Vecchioflorio Marsala Superiore (nr 8403) 62:–/375 ml.

 

Läs mer

Mjölkchokladkaka med nötter 

Lyxig chokladkaka

Mockachokladkaka med konjaksglasyr

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…