Annons

Annons

Chili- och citronsill i snapsglas

Med 5-minuterssill går det snabbt och lätt att lägga in sill. Servera i vackra snapsglas!

Dela
(0)

Chili- och citronsill

6–8 glas
1/2–3/4 röd chili
1 citron, skal och saft
11/2 dl crème fraiche
1 förp 5-minuterssill, 420 g
1 liten rödlök
10 cm purjolök
2 msk finhackad dill

Garnering
klippt gräslök

Gör så här

Annons

1. Kärna ur och finhacka chilin. Tvätta citronen. Riv skalet och pressa ur saften i en skål. Mixa chili, citron och 1 msk crème fraiche med stavmixer till en rosa blandning.

2. Vispa resten av crème fraichen helt fast i en annan bunke. Rör ihop med citron- och chiliblandningen.

3. Låt sillen rinna av ordentligt och dela i bitar om du köpt hela filéer. Finhacka rödlöken och strimla purjolöken fint. Vänd ner sill, rödlök, purjolök och dill i crème fraiche-blandningen.

4. Fördela i snapsglas. Garnera och servera.

 

Läs mer

Senapssill

Sill med citron och fläder

Kryddsill

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…