Annons

Annons

Chefen gjorde jobbet till en mardröm

Vera trivdes inte med sin nya chef. Han fick raseriutbrott och kom med närgångna kommentarer. När det var dags för konferens fasade hon för vad som skulle hända.

Dela
(0)

chefen gjorde jobbet till en mardröm

Dagen då vår nya chef skulle komma väntade alla ivrigt på att han skulle göra entré. Vid första anblicken tyckte jag att han såg trevlig ut, men tänk så fel det skulle visa sig att jag hade.

Det dröjde inte länge innan jag blev varse att han inte var lätt att vara till lags. Men som en av mina arbetskamrater sa, det är aldrig fel med lite ordning och reda.

Annons

Efter några veckor visade han mer av sitt rätta jag. En morgon kom han in till mig och började skrika i högan sky om några blanketter som saknades. Varför hade jag inte beställt dem när han sagt till. Det var mycket obehagligt och jag trodde aldrig att han skulle lugna ner sig igen, men till slut gick han in till sig och slog igen dörren med en smäll. Till saken hör att blanketterna kom med posten senare samma dag, men någon ursäkt fick jag aldrig från honom.

När jag och en arbetskamrat senare blev osams kallade han in oss till sig. Han visste sedan tidigare att vi inte drog jämnt och jag kunde riktigt se hur han njöt av att trissa upp oss ännu mer mot varandra. Jag fattar inte hur jag kunde vara så dum att jag lät honom hållas.

Chefen var aldrig sen att kommentera hur man klädde sig och hur man såg ut. Ibland gick han över gränsen till det tillåtna och jag kände mig väldigt obekväm. Flera kvinnliga arbetskamrater drabbades av detta, men locket lades på och man pratade aldrig om det.

Det kändes som att chefen alltid hade en baktanke med vad han än företog sig och det fick mig till slut att inte lita på ett endaste ord han sa.

Efter middagen gick det snett

Så bestämde han att vi skulle åka på konferens för att lära känna varandra bättre. Det var inte något jag såg fram emot och jag körde dit i egen bil ifall jag skulle vilja ta mig därifrån.

Under dagen var allt som det skulle och jag trodde att jag hade förstorat upp det hela. Men efter kvällens middag började allt gå snett. Chefen bjöd friskt på olika starkvaror och de flesta av mina manliga kollegor blev alltmer berusade. Okvädningsorden haglade och chefen gjorde inte något för att sätta stopp. Jag och några andra höll god min och sa inget då vi insåg att det inte var någon idé.

När vi sedan bröt upp för att dricka kaffe smög jag iväg till mitt rum. Jag låste dörren och satte mig på sängen och så började tårarna rinna. Det kändes fruktansvärt att behöva vara med om något sådant här.

Långt senare hörde jag hur det knackade på dörren men jag låtsades att jag inte var vaken och till slut tröttnade personen i fråga och gick.

Morgonen därpå såg vissa skamsna och ångerfulla ut och hade nog helst bara velat komma därifrån så fort som möjligt, men vi hade ett möte inplanerat innan vi skulle avsluta. Jag lyckades övertyga chefen om att det var bäst att jag åkte tillbaka i förväg och gick igenom posten. Han höll med och gissa om jag var glad när jag körde därifrån.

Led han av en personlighetsstörning?

Veckorna och månaderna rullade på och i den ena incidenten efter den andra visade han nya mindre trevliga sidor. De flesta av mina arbetskamrater insåg vilken sorts människa chefen egentligen var.

Många gånger har jag försökt förstå varför han gjorde som han gjorde, men jag har aldrig lyckats komma fram till någon förklaring. Kanske hade han någon personlighetsstörning?

Det bar sig inte bättre än att jag skadade en fot och fick svårt att gå. Jag blev långtidssjukskriven och av två onda ting var det faktiskt att föredra hur konstigt det än kan låta. Sjukskrivningen blev en utväg att komma därifrån.

När jag sedan skulle återgå i arbete fick jag efter eget önskemål börja på en annan avdelning. Sedan dess har jag inte haft någon kontakt med honom och när han några år senare sa upp sig och flyttade kände jag en stor lättnad.

Nu behövde jag inte oroa mig för att stöta på honom någonstans när jag minst anade det. Äntligen kunde jag andas ut.

Vera

 

Läs mer

Min dotter blev ihop med min chef

Christina blev mobbad av chefen

Jag blev fånge i mitt eget hem

 

Vill du dela med dig av din berättelse? Fyll i formuläret här eller mejla oss här!

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…