Annons

Annons

Buss & trådning – olika drömmar!

Dela
(0)

buss

Vissa drömmer om att hoppa fallskärm. Andra önskar att de hade mod att vinterbada. Eller skaffa en tatuering i mogen ålder.

Ivar, 5 år, drömmer om att åka buss.

Varje dag tittar han längtansfullt på de knökfulla bussarna och frågar:

Annons

– Mamma, kan vi åka buss?

Men Ivar, det står ju bara på kinesiska på skyltarna. Hur ska jag veta vart bussen kör?

Ibland undrar jag varför jag tvekar. Vad spelar det för roll, vart bussen går? Det går inte att gå vilse i Shanghai. Inga områden känns farliga. Känner du dig osäker, stick ut armen, vifta in en ledig taxi och åk hem. (Taxi är billigt i Shanghai)

Ändå går jag här och tvekar.

Vi får se nästa vecka.

En annan sak som jag heller inte vågar just nu är att prova på trådning, en metod att få bort ansiktshår med hjälp av en tvinnad bomullstråd. Jag såg en holländsk kvinna få den här behandlingen på en nagel- och skönhetsklinik. Jag frågade henne om det gjorde ont.”Ja”, sa hon, ”jag skulle ljuga om jag sa att det inte kändes!”

Läs mer om trådning här och på Hanna Graafs blogg här. Modigt!

Om du redan provat trådning – hör gärna av dig och berätta! Jag är oändligt nyfiken!

Min e-post om du inte vill skriva nedan: [email protected]

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…