Annons

Annons

Bryt ett bröd!

Dela
(0)

Brytbröd

Det är fantastiskt gott med nygräddade bullar.

Gyllene brytbröd

15 bullar

25 g jäst

2½ dl standardmjölk, fingervarm 37º

½ dl olivolja

1 msk flytande honung

2 dl riven parmesanost

1 tsk salt

1 dl vetekli

Annons

5½ dl vetemjöl

Pensling

1 ägg

flingsalt

sesamfrön

Ugn 200º

 

Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke. Lös upp den i lite fingervarm mjölk. Tillsätt resterande mjölk, olja, honung, ost, salt, vetekli och det mesta av mjölet. Arbeta ihop degen väl och låt jäsa övertäckt på varm och dragfri plats ca 1 tim.

2. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 15 lika stora delar. Rulla till bullar. Lägg bullarna i en smord form med avtagbar kant, ca 24 cm i diam. Låt brödet jäsa övertäckt på varm och dragfri plats ca 30 min.

3. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över lite flingsalt och sesamfrön. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.

4. Låt brödet vila en stund i formen, ta sedan ur det och låt svalna på galler.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Linnea Ericsson Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…