Annons

Annons

Bra och dåliga anledningar att säga Huh!

Dela
(0)

Bletchley Circle fick mig att sträcktitta på alla tre avsnitten samma kväll. Coola imponerande kvinnor, ett stycke intressant historia, efterkrigstid i England. Bra skådespelare, story och manus. Svt play+ mig= sant!

Annons

 

Nu är jag tillbaka efter jul-, nyårs- och deckarkoma. Jag har alltså vältrat mig i både ledighet, böcker och tv. (Och godis!)

Och det har verkligen varit ”Huh!!” av många olika anledningar. Ibland inte för att jag blev sådär hemskt uppskrämd som jag vill bli…

Gilla Hemmets på Facebook

Huh  blev det när jag tittade på tv-serien om Fjällbackamorden, de som bygger på Camilla Läckbergs otroligt populära böcker.

Följande utrop från min tv-soffa infann sig tyvärr:

”Storyn känns som hämtad ur en skoluppsats från 9:an.”.  ”Nää, Per Morberg. Håll dig till kalkoner i ugn!” och  ”Snälla Patrik: Se för bövelen till att din älskade Erica håller sig ifrån polisarbetet!” (Får också plötsligt syner för mitt inre där min man kommer in på redaktionen, sätter sig vid min dator vid ett oövervakat ögonblick och börjar ändra lite rubriker och skriva om artiklar. Det skulle han iofs klara galant säkert, men det hade inte varit populärt!)

Kan dock ändå konstatera att turistnäringen i Västsverige har anledning att korka upp champagnen: Enligt Aftonbladet skriver brittiska Guardian att en av 2013 års hippaste resmål blir en roadtrip längs svenska västkusten med bland annat besök på ett hotell i Fjällbacka där skaldjuren ska vara extra goda.

Så bättre för Fjällbacka än för tv-tittarna, tycker jag. Även om båda avsnitten sågs av 2 miljoner tittare!

 

Bäst på tv under helgerna:  Bletchley Circle (SVT2).

Uppmanar ALLA som inte tittat att genast gå in och se serien på svt.se/play. (Eller i alla fall innan den 3 februari då den tas bort.)

Spännande kvinnliga karaktärer, fiffig story, härliga miljöer från sent 40-tal. Engelsmännen är riktigt bra på det här! Här blev det verkligen Huh av alldeles, alldeles rätt anledning…

Enjoy!!

 

/Pernilla

 

Vackra bilder. Svagt manus/story. Richard Ulfsäter är inte alls dålig, Claudia Galli bör jag säkert inte heller hacka på.


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…