Annons

Annons

Bonden Stefan fann kärleken!

Med brevet till tv-bonden kom ett gammalt tidningsomslag som gjorde att Stefan spärrade upp ögonen lite extra. Han mindes mycket väl den läckra traktorn och hur imponerad han var av ägarinnan. Man kan säga att Hanna redan där tog en genväg rakt in i bondehjärtat...

Dela
(222)

6
Visa bildspel

/
Bonden Stefan fann kärleken!
Bonden Stefan fann kärleken!
Bonden Stefan fann kärleken!
Bonden Stefan fann kärleken!
Bonden Stefan fann kärleken!
Bonden Stefan fann kärleken!
...
Visa mer

 

Stefan är nykär, så förälskad i sin Hanna att man blir glad i hela kroppen. Det känns tydligt när vi som hastigast tittar in på den, vid det här laget, riksbekante Hasselabondens gård.

Vi är långt ifrån ensamma om att spana in det populära paret från TV4-programmet Bonde söker fru. Utanför den timrade husknuten, längs byvägen, glider en och annan sakta förbi på ettans växel, i hopp om att få sig en glimt…

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

—En kväll gick vi på dans i byn och det spred sig som en löpeld på Facebook, säger Hanna som är lika förälskad hon.

Det var inte alldeles enkelt att hålla tyst om romansens utveckling i det verkliga livet, innan serien hunnit avslutas i tv-rutan. Men nu är programmet slut och Sverige vet att den 32-årige Hasselabonden Stefan Hildingsson valde 24-åriga frisörskan Hanna Sundin från Stugun i Jämtland, som ligger cirka tjugo mil bort.

—Tänk om jag hade behövt klippa mig när jag passerat Stugun och då hamnat i Hannas frisörstol, då hade jag friat på studs, skrattar Stefan.

Det är lite festligt att han hittat henne med hjälp av tv när det nu kunde gått mycket enklare än så. Men frågan framför andra just nu är såklart: När står bröllopet?

—När vi är redo, säger de med en mun.

Hade Stefan fått råda skulle det ske så fort som möjligt.

—Han är så härligt spontan, säger Hanna med en lätt smekning över hans nacke.

Hon gillar farten i honom. Och vet mer och mer att hon så gott som alltid vill samma saker som han.

—Men inte nödvändigtvis att det ska ske i min raketfart, kontrar Stefan.

Han gillar lugnet i Hanna. Det ger utrymme för god planering. Och det behövs i det här läget.

Jordnära jubileum

Sommarmånaderna juni och juli tillsammans med tv-teamet och programmets övriga deltagare blev inledningen på deras kärlekssaga.

—Nu är det upp till oss att skapa fortsättningen såsom vi båda vill ha den. Livet är helt enkelt vad vi gör det till, säger han och drar in Hanna i sin stora famn.

Han är bonden som hittat sin kvinna framför ögonen på om inte hela svenska folket så en väldigt stor del av det. Bonde söker fru har med årets tioårsjubilerande program skyhöga tittarsiffror. Det tilltalar alla åldrar, just för att det är så jordnära, tror både Hanna och Stefan.

—Jag har alltid gillat det, säger han, som trots det blev förskräckt när han själv blev anmäld till årets upplaga.

—”Du som tycker om äventyr”, sa svågern och syrran som båda stod bakom anmälan och tyckte att jag som då hade levt ensam i 2,5 år borde försöka hitta den stora kärleken.

Aldrig i livet att han ville vara med i tv! Men så kom en av kompisarna i byn med ett argument han gillade:

—Han menade att jag skulle kunna inspirera folk genom att sprida lite glädje och positiv känsla för bondelivet. Det köpte jag, säger han och medger – efter en finurlig blinkning från Hanna – att det kanske också fanns en liten önskan om att hitta kärleken…

Sedan kom alla breven från tjejerna som fallit för hans utstrålning i den första tv-presentationen.

—Det var en märklig känsla att sitta vid köksbordet och läsa breven från den ena fantastiska kvinnan efter den andra, som alla tyckte att jag verkade vara en jättetrevlig bonde och någon att kanske kunna dela livet med, säger han om det första steget i den omtumlande processen.

Nästa steg, inte fullt lika positivt, var att sortera breven i tre olika högar: ja-högen, nej-högen och kanske-högen. Stefan har ett rättvisepatos, försöker alltid behandla alla lika. Men det fanns också annat som lätt kunnat sätta krokben för honom.

—Jag hatar datorer och Facebook och sådant, och bestämde först att sortera bort allt som inte var handskrivet. Men det handskrivna var lätt räknat, skrattar han.

Kände igen henne

Så dök brevet från bonddottern Hanna upp! Hon hade försett sitt mejlbrev med en kopia av en framsida från tidningen Traktor. Det var ett fem år gammalt nummer där hon som 19-åring sitter på sin egenhändigt nylackade traktor.

Stefan glömmer aldrig ögonblicket när han satt där vid köksbordet och stirrade på bilden med en glatt orangefärgad traktor och söt tjej bakom ratten. ”Det är ju hon!” skrek han och minns hur upphetsningen studsade mot väggarna.

Han som älskar traktorer av alla de slag hade lagt märke till just denna bild redan för fem år sedan.

—Traktorn var ju skitsnygg. Och det svåra lackeringsjobbet hade gjorts av den där lilla tjejen. Herregud…

Han hade undrat vem hon var. Men mycket mer än så hade det inte lett till.

 

Läs mer: Älgbonden Daniel blev kär vid första ögonkastet 

 

—Men jag kom ihåg den. Den fanns glasklar i minnet. Och nu satt jag där med ett underbart brev från den här tjejen som till och med ville träffa mig! Otroligt!

Hanna fick iväg sitt brev av en slump.

—Jag har inte TV4, fick se årets bönder på Facebook den absolut sista anmälningsdagen, berättar Hanna som bett sin familj om råd.

Skulle hon verkligen våga ge sig in i det här? Självklart, sa mamma, pappa och storebror.

—Så jag satte mig framför datorn och mejlade iväg mitt brev försett med sådant som jag tänkte att bonden Stefan kanske skulle finna intressant.

Hon skrev bland annat:

”…har ibland väldigt mycket idéer och kan bli väldigt inspirerad till att påbörja nya grejer. Kan vara allt från att bygga vitrinskåp till att renovera veteranbil.

Som projektarbete på gymnasiet ”flidde” jag bland annat upp min gamla Porsche Allgaier från 1952. Hela arbetet var fokuserat på just 50-talet, just för att jag älskar den stilen! Jag drog även på mig en gammal Morris minor från 58 för något år sen. Målet är att den ska rulla på vägarna nån gång.”

Jodå, Hanna hamnade bland de tio självklara kandidaterna för Stefans intresse. Sedan gick det som det gick av bara farten.

Från början var allt som en rolig show framför tv-kameran.

—Jag har alltid gillat att spela pajas, utan att vara elak i skämten, jag avskyr elakhet. Jag älskar mitt liv som bonde och kände från start att jag ville ge den känslan vidare till tittarna, säger Stefan.

—Visst var det en extra krydda att bli omsvärmad av alla dessa fina och trevliga tjejer. Men det var svettigt att sortera bort den ena efter den andra. Jag är fel person när det gäller att välja och vraka, jag försökte i alla fall ge alla en ärlig chans.

—Stefan är en hjärtegod människa, säger Hanna och kryper tätt intill honom.

Pusslar ihop liven

Det var i slutet av programserien som det tände till mellan dem.

—Vi öppnade oss för varann. Och därmed var det kört. Vi hade hittat den som vi vill leva tillsammans med.

De gör nu allt för att pussla ihop sina liv till en bra grund att bygga vidare på. Hanna kommer bra överens med Stefans son Andor, 4,5 år. Hon jobbar också halvtid i sitt frisörföretag och bor varannan vecka i Stugun, varannan vecka i Hassela.

—Jag kan inte avveckla mitt företag bara så där i en handvändning, säger hon. Men jag älskar den här gården och stortrivs med planerandet av vad som ska byggas om och till.

—När vi får råd, inflikar Stefan. Vi tar det lugnt. Börjar nästa sommar med badrummet som ska få ett badkar med lejontassar, ett sådant vill vi båda ha.

—Men din gamla soffa ska förstås ut långt tidigare, säger Hanna.

Tack vare henne finns det också en möjlighet till lite nätbaserat liv i den gamla vackra gården med anor från sent 1700-tal.

Stefan menar att man klarar sig bäst utan nätet, hon tycker sig veta bättre.

—Utan nätet hade du i alla fall aldrig hittat din drömtapet borta i Texas, säger hon med ett retsamt flin.

—En lila medaljongtapet, säger han lycklig över att även denna historia hittade hem tack vare hans Hanna.

 

 

Läs mer:

De fann kärleken – hos Cesar Millan

Deras kärlek vann över drogerna

Min dotter accepterar inte min nya kärlek

 

 

Av Lena Wikström

Foto: Petra Berggren, TV4, Karin Engman


Läs mer om:

Dela
(222)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…