Annons

Annons

Bonde-Johans svåra kärleksbakslag: ”Snopen”

Efter gruppdejterna är det dags för årets bönder i "Bonde söker fru" att fatta sitt viktigaste beslut hittills. Men när Johan Petersson ska bjuda in sina fyra tjejer till gården blir det inte riktigt som han har tänkt sig. "Man blir ju lite snopen", säger han i programmet.

Dela
(67)

Bönderna i TV4-programmet ”Bonde söker fru”, Johan Petersson, Fredrik Leandersson, Dennis Andersson och Joacim Rickling har fått träffa sina brevskrivare på Sundbyholms slott. Förra veckan fick bönderna också välja vilka sex de ville lära känna lite bättre och gå på gruppdejt med.

Annons

Fredrik Leandersson, Johan Pettersson, Joacim Rickling, Leonora Wilhelmsson och Dennis Andersson. Bild: Daniel Ohlsson/TV4

För Fredrik Leandersson blev det ett omtumlande dygn eftersom han inte kände att det riktigt klickade. I stället för en gruppdejt valde han att gå på singeldejt med Yvonne Jansson. Och efter en andra träff på tu man hand är han säker på sin sak.

Gilla Hemmets på Facebook

– Nu känns det som jag är på en helt annan resa och jag hoppas att hon kan vara med på den, säger han i programmet.

Men för de andra tre bönderna väntar betydligt svårare beslut. När programledaren Linda Lindorff dyker upp på Sundbyholms slott vill hon veta vilka fyra tjejer som bönderna vill bjuda in till sin gård.

– Man känner ju i magen att det har pirrat. Det är ju ett viktigt val, hon kan ju verkligen sitta där, ”the one and only”, säger Dennis Andersson i programmet.

Hjortbonden Joacim Rickling beskriver sig som en tupp i hönsgården.

Bonden Marcus Sjöberg återvänder

När Johan Petersson ska fatta sitt beslut blir responsen inte riktigt den väntade. Den första tjejen han väljer att bjuda in är Moa. Efter en lång tystnad väljer hon att tacka nej till erbjudandet eftersom hon inte tror att de skulle passa ihop.

Johan Petersson blir klart berörd av Moas ord och blinkar bort tårarna.

– Man blir ju lite snopen när man får ett nej, men det är inte bara jag som ska bestämma att jag ska ha hem någon. Det är ju vad de har fått för uppfattning om mig också, säger han i programmet.

Johan Petersson. Bild: TV4

Och eftersom Fredrik Leandersson redan hittat kärleken öppnas dörrarna för en ny bonde. Bonden Marcus Sjöberg från den allra första säsongen av ”Bonde söker fru” får en ny chans att hitta kärleken.

Bonde söker fru sänds onsdagar klockan 20 i TV4 och TV4 Play.

Här är bönderna i ”Bonde söker fru” 2017:

Johan Petersson: 39 år, mjölkbonde från Sävsjö.

Johan älskar motorsporten enduro, något han tycker är ”ett bra avbrott till bonneriet”. Han har nära till skratt och tycker inte att man ska ta livet på alltför stort allvar. Han söker en driven och aktiv tjej som tycker om att vara ute i naturen. Om han är bra på att flörta? Ja, så här säger han själv:
– Haha! Jag ser mig väl inte som någon som är bra på att flörta, men jag är rätt glad och pratsam så jag kan nog tolkas som flörtig ibland. Men jag står inte direkt och blinkar järnet med tjejerna på krogen, säger Johan.

Fredrik Leandersson: 49 år, nötbonde från Unnaryd.

Fredrik är en riktig karlakarl som gärna håller sig sysselsatt, förutom att han är bonde är han både deltidsbrandman och kyrkogårdsarbetare. Han tycker själv att kärlek är känslan av närhet och upprymdhet över en speciell person.
– Tvåsamhet är ju viktigt, jag har varit själv i tio år och det är klart man klarar sig. Men man saknar det ju, att vara två, att dela livet med någon. Det skulle ju vara fantastiskt om jag får chansen att uppleva kärleken igen. Jag drömmer om att träffa en jordnära empatisk kvinna, med glimten i ögat och ett stort hjärta, säger Fredrik.

Dennis Andersson: 23 år, ekologisk nötbonde från Toftaholm.

Dennis är en gladlynt kille som även är en fena på dansgolvet – särskilt bugg. Han beskriver kärlek som att ha någon vid sin sida att dela vardagen och upptäcka nya saker med. Han träffar gärna en driven tjej.
– Jag söker en tjej som landat i sig själv och vet vad hon vill. En glad och positiv tjej med fötterna på jorden, som gillar att skratta. Framåt, någon det är lite go i, säger Dennis.

Joacim Rickling: 26 år, hjortbonde från Bålsta.

Joacim blev årets ”bonusbonde” och lyckades på kort tid slå alla tidigare brevrekord. Joacim driver spannmålsjordbruk tillsammans med sina föräldrar i Bålstatrakten. På gården finns även ett hjorthägn. Joacim har ett stort intresse för jakt och söker social, glad och aktiv tjej.

– Jag söker en jordnära tjej som vet vad hon vill och är driftig, säger Joacim.

Läs mer:

Bonde-Fredriks svåra kärleksbeslut: ”Känns inte rätt”


Läs mer om:

Dela
(67)Annons


Annons

Laddar nästa sida…