Annons

Annons

Bokmässan 2012: Möt en kändis, byt en bok!

Dela
(0)

Bokmässan pågår för fullt i Göteborg och jag var där igår. Att besöka mässan är ungefär som att få barn, eller barnbarn, första gången. Alla säger att det är så himla fantastiskt kul och ljuvligt och du-skulle-bara-veta. Du tänker: vadå? När du sen står där kan du bara konstatera att det är precis så himmelskt underbart som alla påstått. Varför? Jo, för att Bokmässan innehåller:

Annons

1. nya böcker

2. väldigt mycket annat än nya böcker

Gilla Hemmets på Facebook

3. kloka människor

4. …av vilka en stor del är människor du bara sett på TV.

Lasse Berghagen, till exempel.

 

Martina Haag. Succéförfattare, skådespelare, fyra-barnsmamma och maratonlöpare.

Jo, hon finns på riktigt.

Ulf Wagner. Ingen tvekan om att han finns på riktigt. Runt varje årsskifte lagar Ulf mat åt kändisarna i SVT:s Stjärnorna på slottet. Till vardags huserar han på Restaurang Sjömagasinet i Göteborg.

Mark Levengood. Här blev jag allvarligt starstruck. (Det betyder att åsynen av en känd person gör dig charmigt paralyserad)

Ungefär här blev jag tvungen att få ner pulsen och titta på annat än kändisar en stund. Rädda Barnen har ett lyckohjul där mässbesökarna kan låta sig återfödas i livets lotteri. Allt för att, förstås, ge oss en tankeställare om vilken vinstlott vi drog när vi blev födda i trygga Sverige. Jag återföddes i Indien. Till vad, förtäljer inte historien.

Märks den heta loppistrenden på Bokmässan? kanske du undrar. Det gör den absolut, inte bara bland nyutgivna böcker. Secondhand-kedjor som Erikshjälpen och Emmaus Björkå hade egna montrar. Många organisationer säljer kassar sydda av gamla tyger.

Björn Engvall, affärsutvecklingschef på Erikshjälpen, hade klätt sig i en frack från en av kedjans butiker.

Den kostar 495 kronor och jag säljer den gärna! Förresten är vi den bokhandel som säljer allra flest böcker i Sverige, om man räknar antalet sålda exemplar, påstod Björn.

Förresten behöver besökarna inte ens köpa böcker på mässan. På andra våningen finns ett bokbytar-bord, på initiativ av Stora bokbytardagen.

Bok & Bibliotek fortsätter hela helgen. Allt om mässan hittar du här.

AV MARIA SVEMARK

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…