Annons

Annons

Bokloppis – då passar Hjördis på…

Dela
(0)

”Vem gjorde det? Hyacinth eller Hjördis?”

Sen min krönika i HV19 får jag dras med frågor om min inre Hyacinth Bucket och hennes småbusiga halvsyster Hjördis. Jag kan till exempel inte visa krukväxter på Facebook eller Instagram förrän någon lustigkurre genast undrar om min Hyacinth varit i farten.

Annons

Loppisboken här t h är en typisk bok för Hyacinth.

”Good Enough…” Hyacinth skulle verkligen behöva tagga ner. Men hon skulle aldrig köpa en sådan bok. Nej, nej. Det skulle däremot Hjördis. Sen går hon hem till Hyacinth och smyger in den i hennes bokhylla, mellan en svårläst klassiker och Prinsessornas kokbok från 1940-talet.

Maria – mixen mellan Hyacinth och Hjördis – köpte inte boken, trots att författaren Elizabeth Gummesson ser så klok och söt ut på omslaget.

Det var kanske dumt.

Jag köpte: en guidebok om Paris, Kikki Danielssons memoarer, en bok om en kvinna som gifte sig med en beduin, Hjalmar Söderbergs Den allvarsamma leken (en klassiker, ser bra ut i hyllan), en bok om loppisfynd, en faktabok om ödlor (till min dotter), Viveca Lärns Sol och vår (till min mamma) och Filip & Fredriks Två nötcreme och en moviebox (en hysteriskt träffsäker bok om att växa upp på 80-talet).

Allt rymdes i en kasse för 20 kr. Det kallar jag fynd!

Visste du att Hemmets Veckotidning finns på Instagram?

Klicka här för att följa mina kollegors trendspaning på Stockholm Fashion Week!

Hjördis och jag gläds åt att våra djurmönstrade reakläder håller ett tag till!

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…