Annons

Annons

Blomkålssoppa med baconsmul

Dela
(0)

Blomkålssoppa med bacon

Knaprigt och gott med bacon på toppen.

Blomkålssoppa med gorgonzola & baconsmul
4 port
600 g blomkål
100 g potatis
2 grönsaksbuljongtärningar + 8 dl vatten
60 g gorgonzolaost
4 dl mjölk
140 g bacon
nymald svartpeppar

Annons

Gör så här
1. Skär blomkålen i buketter, skala och tärna potatisen. Koka blomkålen i grönsaksbuljongen, ca 20 min, lägg i potatisen efter 10 min.
2. Tillsätt gorgonzola och mjölk. Mixa med mixerstav.
3. Klipp baconet i bitar och knaperstek, låt rinna av på hushållspapper. Strö baconet och lite peppar över soppan före servering.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…