Annons

Annons

Bli vårpigg med växtbaserade naturläkemedel!

Dela
(0)

Den bleka vintersolen förmår inte mota bort trötthet och håglöshet som vi så lätt drabbas av så här års. Men vi kan hjälpa solen på traven. Läkemedelsverket har godkänt en lång rad nya ”uppiggande” växtbaserade läkemedel. Kombinera med bär, frukt och grönt och daglig motion så mår du garanterat bättre.

Annons


Stärkande, uppiggande och prestationshöjande medel har länge ansetts befinna sig i medicinens utmarker. Många har gärna velat tro att det går att ladda batterierna med örter och extrakt från växtriket – men få har lyckats visa att medlen verkligen har effekt.

Gilla Hemmets på Facebook


Därför är det lite av ett genombrott att nu ginseng, det kanske mest klassiska ”anti-trötthets-medlet” godkänns som växtbaserat läkemedel i Sverige. Det betyder att såväl rosenrot och rysk rot som ginseng nu säljs som traditionella växtbaserade läkemedel (TVBL) på svenska apotek och i hälsofackhandeln.


– Alla de här tre traditionella läkeörterna räknas som adaptogener, alltså medel som på olika sätt hjälper kroppen att anpassa sig för att möta olika typer av ansträngningar och belastningar, säger Magnus Nylander, Hemmets Veckotidnings naturdoktor i nr 8.


Läs mer om de godkända läkeörterna i tidningen!


Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…