Annons

Annons

Bjud på pepparkaksmuffins!

Dela
(0)

Ljuvliga muffins med vaniljtopping som görs på mascarponeost (finns bland färskostarna). Frys dem utan garnering.

ca 15 st

100 g smör
2 dl filmjölk
2 ägg
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
11/2 msk pepparkakskrydda
2 tsk bakpulver
1/2 dl lingon (frysta, otinade)

Annons

Mascarponekräm
1 äggula
2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
125 g mascarponeost
Garnering

lingon, malen kanel

Ugn 200°

Gör så här

1. Smält smöret, häll i filmjölken. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda mjöl, pepparkakskrydda och bakpulver. Rör ned det i äggsmeten tillsammans med smöret/filmjölken och lingonen. Fyll formarna till ca 3/4 med smeten.

3. Grädda mitt i ugnen 15–17 min. Låt svalna.

4.Mascarponekräm: Vispa äggula, socker och vanilj poröst. Rör i mascarponen. Klicka eller spritsa krämen på muffinsen. Dekorera med lingon och pudra med kanel.

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…