Annons

Annons

Bjud på paj med vitlöksfräst kyckling!

Dela
(0)

Kyckling- & purjopaj

Crème fraiche sätter frisk, lite syrlig smak och paprikan ger läcker struktur.

Kyckling- & purjopaj

4–5 port

Deg

2 dl vetemjöl

1 dl rågmjöl

125 g smör

2 msk iskallt vatten

Fyllning

300 g kycklingfilé

Annons

1–2 vitlöksklyftor

2 dl strimlad purjolök

1 msk smör

3 ägg

3 dl crème fraiche

3 dl gratängost

1 röd paprika

Garnering

½ dl hackade färska örter

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Deg: Arbeta samman ingredienserna i matberedare eller för hand. Tryck ut degen i en pajform, 22–24 cm i diam, ev med löstagbar kant. Låt stå kallt 30 min. Nagga bottnen med en gaffel.

2. Fyllning: Skär kycklingfilén i strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Bryn kyckling, vitlök och purjo i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Fördela blandningen i pajskalet.

3. Blanda ägg, crème fraiche och ost och häll detta över fyllningen. Kärna ur, strimla och lägg paprika ovanpå. Grädda pajen mitt i ugnen ca 35 min. Garnera inför servering.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…