Annons

Annons

Bjud på mumsiga minipajer!

Dela
(0)

Prästostpaj med kantareller

Gott och festligt – små frasiga portionspajer med smörstekta kantareller och vällagrad ost.

Prästostpajer med kantareller

ca 8 bufféportioner

1 pkt smördeg, ca 400 g

Fyllning

200 g kantareller

smör till stekning

Annons

3 ägg

3 dl vispgrädde

2 dl finhackad basilika

ev 1 vitlöksklyfta

200 g prästost

Dekoration

persiljekvist

Ugn 200º

 

Gör så här

1. Tryck ut smördegen i 8 små metallformar (även engångsformar av aluminium kan användas), eller i en stor rund form, 24 cm i diam.

2. Fyllning: Stek kantarellerna i smör. Lägg dem i formarna. Spara några till dekoration.

3. Vispa samman ägg, grädde och basilika, tillsätt ev 1 pressad vitlöksklyfta. Häll blandningen i pajskalet och strö över riven ost. Grädda i ca 15 min, 30 min för stora formen. Toppa med några kantareller. Dekorera med en persiljekvist.

Av: Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…