Annons

Annons

Laga Alexandra Zazzis läckra kycklingrullar med vinsky!

Dela
(0)

Kycklingrullar

Fräsch kycklingrätt med ljuvlig vin- och citronsky.

Salviadoftande kycklingrullar

4 port

500 g kycklingfilé

ca 15 salviablad

8–10 skivor parmaskinka

50 g smör

1 dl vitt vin

1 ekologisk citron

Potatisklyftor

Annons

6–8 potatisar av fast sort

1 vitlöksklyfta

2 rosmarinkvistar

½ dl olivolja

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Potatisklyftor: Skrubba potatisen och skär i klyftor. Hacka vitlök och rosmarin (utan den hårda kvisten) fint. Blanda potatis, vitlök, rosmarin och olja. Salta och peppra. Tillaga i ugnsform mitt i ugnen 20–25 min. Vänd några gånger under tiden.

2. Skär kycklingfilén i tunna skivor horisontellt så att du får stora plattor. Salta och peppra filéerna, lägg 1–2 salviablad på varje och rulla ihop. Linda in rullarna i parmaskinka.

3. Stek rullarna i 25 g smör så att de får färg. Sänk värmen, häll på vin. Skiva halva citronen, lägg åt sidan. Pressa saften ur den andra citronhalvan på kycklingen. Strö över resten av salvian, lägg på lock och låt sjuda 15 min på låg värme.

4. Lyft rullarna ur pannan och ställ åt sidan. Höj värmen igen, vispa i resten av smöret och lägg till sist i citronskivorna. Låt koka upp snabbt.

5. Skeda skyn över kycklingrullarna och servera med potatisklyftor.

Alexandra Zazzi

 

 

 

 

 

 

 

Av Alexandra Zazzi Foto: Annika Broman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…