Annons

Annons

Paj med parmaskinka, soltorkade tomater och mozzarella recept

Här är en riktigt god ostpaj med italienska smaker!

Dela
(84)

Paj med italienska smaker

Skink- och ostpaj förknippas väl mest med Frankrike. Här har vi översatt den till läcker italienska! Foto: Erik Karlsson

Recept paj med parmaskinka, soltorkade tomater och mozzarella

4–6 portioner

Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning
1 gul lök
15 basilikablad
100 g soltorkad tomat i olja
150 g parmaskinka
ca 125 g riven mozzarellaost
3 dl vispgrädde
3 ägg

Annons

Garnering
minimozzarella, skinka, soltorkad tomat och basilika

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diam. Låt stå kallt 30 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Fyllning: Skala och hacka löken. Strimla basilika, tomat och skinka. Blanda med löken. Blanda mozzarella, grädde och ägg. Salta och peppra lite. Häll hälften av äggsmeten i pajskalet, lägg på hälften av de strimlade ingredienserna, häll över resten av smeten och strö över resten av strimlorna.

3. Grädda mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg, 30–40 min. Låt svalna lite. Garnera.

Läs mer: Krämig paj med fetaost, squash och prästost

Squashpaj med fetaost


Läs mer om:

Dela
(84)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…