Annons

Annons

Bjud på inbakad fläskfilé!

Dela
(0)

Smördegsinbakad fläskfilé är en klassiker! Servera med ugnsstekta rotfrukter och krämig ostsås.

4 port
3 plattor fryst smördeg el 1 färsk rulle
600 g fläskfilé
1 tsk salt
2 krm peppar
700 g potatis
300 g morötter
2 gula lökar
2 msk olja
bladpersilja
Fyllning
250 g champinjoner
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 dl crème fraiche
1 msk vetemjöl
Pensling
1 ägg
Gorgonzolasås
2 dl crème fraiche
3 dl mjölk
2 msk vetemjöl
100 g gorgonzolaost
Ugn 225°

Annons

Gör så här
1. Tina smördegen. Bryn filén runtom i smör i en stekpanna. Salta, peppra och låt svalna.
2. Skala potatis och morötter och skär dem i tunna klyftor och stavar. Dela lökarna med skalen på. Lägg allt på en plåt och droppa över olja. Ställ in 20 min i ugnen.
3. Fyllning: Skiva och stek svampen i smör. Pressa över vitlök. Salta och peppra. Låt svalna. Tillsätt crème fraiche och mjöl, rör om.
4. Lägg smördegen lite omlott och kavla ihop den, färsk smördeg rullas bara ut. Lägg en sträng svampfyllning på degen och lägg filén ovanpå. Bred resten av fyllningen på köttet. Vik ihop till ett paket. Lägg paketet bredvid grönsakerna på plåten. Pensla med uppvispat ägg. Ställ in hela plåten i ugnen ca 20 min tills potatisen är klar och smördegen har fin färg.
5. Gorgonzolasås: Vispa samman crème fraiche, mjölk och vetemjöl i en kastrull. Låt den koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda 5 min. Klicka ner osten och smaka av med salt och peppar.
6. Blanda persilja och rotfrukter. Servera fläskfilén med rotfrukterna och gorgonzolasåsen.

Foto: Hanneke Bonthuis



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…