Annons

Annons

Bjud på härligt bakad potatis med kantarell & bacon

Dela
(7)

 

HV Fredagsmys bakad potatis Boel Ottmer

Njut av höstens fina kantareller till en bakad potatis! Här tipsar vi om en snabb och enkel fyllning med krämig färskost och knaperstekt bacon.

Annons

4 port
4 bakpotatisar

Fyllning
200 g krämig färskost, t ex philadelphia
1 pkt (80 g) boursin färskost
1¼ dl lätt crème fraiche
100 g färska kantareller
1–2 msk smör
100 g bacon
1 msk hackad, färsk timjan
salt, peppar

Ugn 225°

Gör så här

1. Tvätta och borsta potatisarna. Skär ett kryss i dem. Lägg dem på ett galler i ugnen och baka tills de känns mjuka, 50–60 min.

2. Fyllning: Rör samman färskostarna med crème fraichen.

3. Skär kantarellerna i bitar. Bryn dem i smör. Skär baconet i bitar, spara ev några större bitar till garnering. Bryn det och låt rinna av på ett hushållspapper.

4. Rör ner kantareller och bacon i fyllningen. Smaksätt med timjan, salt och peppar. Garnera ev med några kantareller, lite bacon och timjan. Servera med blandad sallad.



 

Läs mer om:

Dela
(7)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…