Annons

Annons

Bjud på burgare med sting!

Dela
(1)

Hamburgare

Anpassa hettan i burgarna genom att välja antingen mild eller stark ajvar relish.

Heta hamburgare

4 port

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

500 g bland- el nötfärs

½ dl ajvar relish

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Annons

1 tsk paprikapulver

2 msk smör

Dressing

2 dl crème fraiche

2 msk finhackad persilja

1 msk dijonsenap

Servera med

4 hamburgerbröd

2 tomater

1 rödlök

1 avokado

salladsblad

 

Gör så här

1. Riv löken fint och finhacka vitlöken. Blanda färs, lök, vitlök och ajvar relish. Tillsätt salt, peppar och paprikapulver. Forma 4 burgare.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Stek burgarna 3–4 min på varje sida i smör. Vänd ett par gånger under tiden.

3. Dressing: Blanda crème fraiche, persilja och senap.

4. Värm bröden, skiva tomaterna och löken. Kärna ur och skiva avokadon. Skär salladsbladen. Låt sedan alla lägga ihop sin egen hamburgare efter tycke och smak.

Av Bitte E:son Forsberg  Assistent: Lovisa Norrsell  Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…