Annons

Annons

Bjud på broccoli- & laxpaj!

Dela
(2)

 

 

Matig, fin paj som kan serveras med en god ost och krispig sallad. Vill du ha lika hög kant på pajskalet som på bilden, behövs det en och en halv sats deg.
Kan frysas in!

Annons

4–5 port

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning
ca 300 g kallrökt lax i skivor
1 stånd broccoli
1 röd paprika
1 msk smör

Stanning
100 g lagrad ost
3 ägg
2 dl gräddfil
1 dl vispgrädde

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Arbeta samman ingredienserna till degen i matberedare eller för hand. Kör tills degen bildar en boll. Låt vila kallt ca 20 min.

2. Tryck eller kavla ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.

3. Fyllning: Strimla laxen men spara en skiva till garnering . Ansa och dela broccolin i små buketter. Förväll snabbt i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl. Ansa och skär paprikan i långa strimlor.

4. Riv osten och blanda med de övriga ingredienserna till stanningen.

5. Fördela lax och broccoli i pajskalet. Häll över stanningen. Lägg på paprikabitarna som ekrarna i ett hjul. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, känn med sticka att fyllningen har stelnat. Täck ev mot slutet så att ytan inte blir för mörk. Garnera med en laxskiva.

Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…