Annons

Annons

Biff Stroganoff – en riktig klassiker

Alla gillar biff Stroganoff – en klassiker med lövbiff! Nykokt ris eller pressad potatis är gott till.

Dela
(1.26k)

Biff Stroganoff

4 port
500 g strimlat nötkött/lövbiff
1 gul lök
200 g skogschampinjoner
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 msk vetemjöl
4 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater, 400 g
2 tsk fransk senap
21/2 dl vispgrädde
2 msk konc kalvfond

Annons

Gör så här

1. Skär köttet i ca 2 cm breda strimlor. Skala och finhacka löken. Dela champinjonerna.

2. Stek köttet i smör i stekpanna i ett par min. Tillsätt lök och champinjoner. Låt allt steka tillsammans i ett par min.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Tillsätt kryddor, strö över vetemjöl och smaka av. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och senap. Häll över vispgrädde och kalvfond. Låt allt puttra vidare under lock i ca 10 min.

4. Servera med ris, kokt eller pressad potatis, saltgurka och feferoni. Strö över grovhackad persilja.

 

Läs mer

Lövbiffsrullader i gräddsås

Lövbiffsgratäng med paprika

Festligt fyllda rullader

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(1.26k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…