Annons

Annons

Berith Mårup är Veckans pärla – och har chans att bli Årets!

Dela
(0)

I Hemmets Veckotidning nr 10 berättar Ulla-Birgitta om sin syster Berith som tar hand om sjuke maken Dag dygnet runt och sprider glädje med sina broderade bakdukar!


Är det någon som är värd en pärla så är det min 78-åriga storasyster Berith Mårup i Malmö! För snart fyra år sedan insjuknade hennes make, Dag, i Parkinsons sjukdom. Berith, som är utbildad undersköterska, har med hjälp av olika maskiner skött honom hemma i radhuset de senaste tre åren. Vardagsrummet är som en sjuksal där Berith sover vid sin mans sida på en uppblåsbar madrass på golvet. Dag kräver stor omsorg dygnet runt, men min syster finns där för honom i alla lägen.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook


Dag kan inte prata längre, men Berith pratar för dem båda, brukar hon säga. Ja, de går verkligen igenom denna sjukdom tillsammans och hämtar kraft ur sin kärlek. När Dag fick syn på Berith för första gången cyklade han omkull, så man kan verkligen tala om kärlek vid första ögonkastet och den har bestått. De gifte sig i Halmstad 1956 och har idag tre barn och fyra barnbarn.


För att skingra sina tankar, och hålla sig vaken när Dag behöver det, broderar Berith jättesöta bakhanddukar. Förra året sydde och broderade hon inte mindre än 433 bakhanddukar! Alla som kommer i hennes närhet får en bakhandduk, vänner, barn och barnbarn, deras vänner och bekanta, personalen på sjukhuset och vårdare inom hemtjänsten.


För dessa fina broderier och för sitt enastående arbete dygnet runt som personlig vårdare av Dag tycker jag Berith – med stora mått mätt – är väl värd Hemmets Veckotidnings fina pärlhalsband!

Ulla-Birgitta PerssonVem tycker du är värd en pärla?

Känner du någon som är värd lite extra uppskattning? Någon som betyder mycket för dig eller som ställer upp för andra? Skriv till oss och berätta, så kan han eller hon bli Veckans pärla och vinna ett vackert halssmycke med en förgylld pansarkedja eller en stilig slipsnål, värde ca 500 kr.


Alla pärlor som publiceras i tidningen deltar samtidigt också i den stora tävlingen Årets pärla.

Glöm inte skicka med en bild på den du nominerar, samt namn och adress och telefonnummer till er båda. Skriv här till Veckans pärla!

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…