Annons

Annons

BenBen skulle avlivas – räddades i sista stund!

BenBen var den skadade katten på katthemmet som ingen ville ha och var därför schemalagd för avlivning. Men hans liv förändrades när han adopterades av ett par som föll för den charmiga missen.

Dela
(306)

benben-cat

Katten BenBen hade inte haft ett lätt liv och som hemlös var han ständigt tvungen att skydda sig från både människor och djur.

När han kom till djursjukhuset var hans ryggrad bruten, han hade flera allvarliga köttsår och ett skadat öra. Troligtvis hade han blivit attackerad av ett vilt djur och ett katthem bestämde sig för att ta hand om BenBen till dess att han blev adopterad. Men den dagen kom aldrig.

Annons
benben-cat2

Foto: Instagram/benbencatcat

Förutom skadorna är BenBen född med överskottshud i ansiktet, vilket gör att han ständigt ser ledsen ut, så ingen ville adoptera honom. Katthemmet tog därför tillbaka BenBen till kliniken där han blev schemalagd för avlivning.

– Det var som att han kände på sig att han skulle dö, för han slutade äta och dricka, har personalen på kliniken berättat, enligt Love meow.

När en kvinna som jobbar på en djurakut hörde talas om BenBen insåg hon att hon och hennes man var tvungna att göra något. Så de adopterade honom.

Dagen före BenBens planerade avlivning fick han åka till sitt första riktiga hem med sin första riktiga familj.

benbencat2

Foto: Instagram/benbencatcat

– När vi kom hem satte vi oss på golvet med honom och han började kurra, kela och utforska sin omgivning, berättar kvinnan.

På bara en timme hade till och med BenBens ansiktsuttryck förändrats från ledsamt till hoppfullt.

benbencat4

Foto: Instagram/benbencatcat

– Ingen som träffat honom kan förstå att det kunde bli så bra. Vi är så stolta över vårt lilla monster.

benben-cat5

Foto: Instagram/benbencatcat

 

Tips! Följ BenBens resa på Instagram/benbencatcat.

 

Text: Mikaela Råberg


Läs mer om:

Dela
(306)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…