Annons

Annons

10 filmer som får dig att behålla julstämningen!

På juldagen är det skönt att krypa upp i soffan och njuta av lugnet och stillheten som ofta kommer efter en intensiv julafton. Många passar på att gå och se en ny film på bio, men vi väljer att behålla den härliga julstämningen ett tag genom att titta på en julfilm hemma. Här har vi valt ut våra 10 favoriter!

Dela
(22)

10 julfilmer du måste se – och som gör att du behåller julstämningen längre

1. Love Actually – för den som gillar romantik

Love actually är en underbar romantisk komedi som flätar ihop många människors liv och relationer under en jul. Massor av kärlek, humor och fantastiska skådespelare, bland andra Hugh Grant, Emma Thompson och Colin Firth.

Annons

 

2. Livet är underbart – för den sentimentale

Frank Capras svartvita klassiker Livet är underbart börjar inte så bra. George Bailey (spelad av James Stewart) överväger att begå självmord på julafton för att han känner sig som ett stort misslyckande. Men då kommer ängeln Clarence och visar hur livet skulle sett ut om George inte hade funnits. Livet är underbart är full av värme och rymmer ett riktigt fint budskap till alla tittare.

 

3. Ensam hemma – för barnfamiljen

I Ensam hemma blir Kevin bortglömd i familjens stora hus när de drar på julsemester i Paris. Han får lära sig att klara sig själv och får också tackla inbrottstjuvarna Marv och Harrys försök att sno åt sig familjens värdesaker. En riktig familjeklassiker. Och uppföljaren, Ensam hemma 2 – Vilse i New York, är minst lika bra…

 

4. Die hard – för den som gillar action

Die hard kanske inte är en uppenbar julfilm, men Bruce Willis actionrulle utspelar sig faktiskt under julhelgen och det finns minst en tomteluva med bland skottsalvorna. Yippi-ki yay, mother******!

 

 

5. Sällskapsresan – för den som längtar bort

Den har 34 år på nacken, men Lasse Åbergs komedi om antihjälten Stig-Helmer Olsson håller än. Sällskapsresan är lika med charterresa, grisfest, solkräm och sangria. En film som passar bra för nostalgikern som längtar bort från det svenska vintervädret!

 

6. Elf – för den som gillar komedier

Komedin Elf handlar om människobarnet Buddy (Will Ferrell) som blir uppfostrad av tomtenissar och som vuxen återvänder till New York för att leta reda på sin biologiska far. Trots kulturkrockarna lyckas Buddy sprida julglädje i den cyniska storstaden.

 

7. Tomten är far till alla barnen – för den som gillar drama

Kjell Sundvalls Tomten är far till alla barnen är en svart relationskomedi. Den handlar om Sara som har varit gift flera gånger och på julafton bjuder in sina många exmakar med familjer att fira jul med henne och hennes nya sambo Janne. Tillsätt alkohol och du har de perfekta ingredienserna för en känslofull jul full av invecklade relationsintriger.

 

8. Fanny och Alexander – för den som gillar klassiker

Ingmar Bergmans storslagna filmäventyr Fanny och Alexander är en riktig klassiker. Filmen utspelar sig i Uppsala i början av 1900-talet och kretsar kring den förmögna familjen Ekdahl. Den finns även som en fem timmar lång tv-version. Filmen är dessutom en av få svenska filmer som belönats med flera Oscarstatyetter.

 

9. Grinchen – för den som inte gillar julen

Grinchen är julens suraste figur. Den gröna fulingen gör sitt bästa för att förstöra den härliga helgstämningen i den lilla byn Whoville. Han bestämmer sig helt sonika för att stjäla varenda liten julklapp. Grinchen – julen är stulen är en riktigt rolig berättelse för hela familjen.

 

10. Harry Potter – för den som gillar magi

Jul och magi på samma gång, Harry Potter-filmerna har allt som behövs för att skapa magisk julstämning. Se en, två eller alla filmerna! Klippet nedan kommer från den första filmen, Harry Potter och de vises sten.

 

 

Är du mer förtjust i läskiga filmer? Här listar vi 10 skräckisar du måste se! 

 

Läs mer:

5 roliga pyssel och handarbeten

Så viker du julens finaste servetter – 9 tips

Så klarar du julstressen

 


Läs mer om:

Dela
(22)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…