Annons

Annons

Bästa sättet att bli ung på nytt?

Dela
(0)

Bibliotekarien Birgitta Dohlnér. Hennes favorit längst t h.

Det är något alldeles speciellt med gamla LP-skivor. En snabb blick på omslaget räcker för att minnet ska kasta dig tillbaka i din ungdoms bästa och sämsta stunder…

På biblioteksfilialen i min hemby Harlösa pågår just nu en utställning med LP-skivor från 60- till 80-talet. Det är vår bibliotekarie Birgitta Dohlnér och Hans Månsson, granne med ”bibblan”, som placerat ut sina favoriter i fina rader ovanför bokhyllorna.

Annons

 

– Min största favorit är ”Beatles for sale” från 1964. Jag var 13 år och hade köpt min första skivspelare. Butikspersonalen gav mig en EP med Jerry Williams, så att jag skulle ha någon att spela. Jag gillade inte Jerry Williams – så jag övertalade dem att ge mig Beatles istället, berättar Birgitta.

En av mina favoriter är Eurythmics ”Revenge” från 1986.

Grace Jones lyssnade jag aldrig på då. Men visst är hennes omslag läckra, i all sin enkelhet? Har du tänkt på hur bilden förändrats om cigarretten plockats bort? Eller ersatts av en blomma, en tandborste eller ett…godissnöre?

Vill du kika på min LP-samling, klicka här.


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…