Annons

Annons

Bästa buffématen!

Dela
(0)

Bjud in till försommarfest och laga läckra rätter som räcker till många! I Hemmets Veckotidning nr 23 dukar vi upp en stor sommarbuffé där vi bland annat bjuder på det här örtmarinerade kalkonbröstet med en ljuvligt god citron- och parmesansås.

Annons

Örtmarinerat kalkonbröst

8 port

600 g kalkonfilé

smör till stekning

Marinad

skal & saft av 1 citron

1/2 dl rapsolja

1 dl färska hackade örter, t ex dragon, basilika, timjan, persilja

2 tsk flytande honung

salt, peppar

Garnering

färska örtkryddor

Ugn 150°

Gör så här

1. Marinad: Blanda ingredienserna i en plastpåse och lägg i filén. Marinera minst 3 tim i kylen.

2. Bryn köttet hastigt i smör, runtom på hög värme i en stekpanna, gärna med lite av marinaden för att få färg. Salta och peppra.

3. Lägg köttet i en ugnsfast form och stek mitt i ugnen ca 30 min, kontrollera med sticka eller ugnstermometer att det är klart. Innertemperaturen ska vara 70°.

4. Skär upp filén i tunna skivor och lägg upp på ett stort fat. Garnera med örter.

Tips!

Ta gärna ut köttet några grader innan det når 70° och låt köttet vila inlindat i folie en stund.

Om du inte har ugnstermometer, stick en sticka mitt i steken. När köttsaften som sipprar fram ur hålet övergår från rosa till genomskinlig är köttet klart!

Citron- & parmesansås

Ljuvligt god sås som ska vara ganska fast i konsistensen! Räcker till ca 8 personer.

Blanda i en skål 4 dl crème fraiche, 100 g finriven parmesanost, rivet skal av 1 citron, 2 skalade och pressade vitlöksklyftor, 2 tsk flytande honung, salt och peppar.



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…