Annons

Annons

Baka påskgodis!

Rulla tryfflar och forma marsipanägg – det är helgens roligaste pyssel! Här får du recept på fem lättfixade sorter med choklad, mandelmassa och nougat.

Dela
(20)

Ischoklad

 

Påskfin ischoklad

Lättfixat påskgodis med små färgglada godisägg!
ca 40 st
100 g kokosfett
200 g mörk choklad
Garnering
påskägg

Gör så här

1. Smält kokosfett och hackad choklad tillsammans, gärna över vattenbad. Rör om till en jämn smet.

Annons

2. Häll upp i formar. Låt stelna nästan helt.

3. Garnera med godisägg.

 

 

Marsipanägg

 

Marsipanägg

Här har vi gjort små nougatägg och svept in i marsipan i olika färger!
ca 30 st
25–50 g torkade aprikoser
100 g nougat
200 g marsipan (grön, gul och rosa)

Gör så här

1. Dela aprikoserna i bitar. Rulla in i nougat.

2. Skär bitar av marsipanen och forma den runt nougaten. Trilla till ägg.

 

Mockatryfflar

 

Mockatryfflar

Lyxiga tryfflar som smälter i munnen…
ca 25 st
200 g mörk choklad, gärna 70 %
1 dl vispgrädde
½ msk frystorkat kaffe
1 msk honung
1 msk smör
25 g hackade rostade hasselnötter
Garnering
kakao

Gör så här

1. Hacka chokladen. Låt grädden koka upp tillsammans med kaffe, honung och smör.

2. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning. Rör i nötterna.

3. Häll smeten i en liten bakpappersklädd långpanna el form, ca 22×30 cm. Låt svalna. Ställ in i kylen och låt stelna 1–2 timmar.

4. Skär upp plattan i 25 rutor. Forma till bollar. Rulla i kakao. Ställ in i kylen.

Tips: Använd gärna tunna plasthandskar när du rullar tryfflarna så blir det inte så kladdigt.

Rostade nötter: Lägg de hackade nötterna i en torr stekpanna utan fett. Rosta nötterna på svag värme tills de börjar få lite färg.

 

 

Godbitar

Godbitar

Härlig chokladtryffel på knaprig botten av chocolate chip cookies – fantastiskt goda till en kopp kaffe på maten!
ca 24 st små rutor
50 g smör
200 g chocolate chip cookies (typ Maryland)
Chokladtryffel
100 g mörk choklad
200 g ljus choklad
1½ dl vispgrädde
25 g mjukt smör
Dekoration
valfri strössel

Gör så här

1. Smält smöret. Krossa kakorna ganska fint och blanda med smöret. Tryck ut i form (t ex en 2-liters glasslåda) klädd med bakpapper. Låt stelna i kylen.

2. Chokladtryffel: Hacka chokladen. Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen. Låt den smälta under omrörning. Klicka i smöret lite efter hand under omrörning. Häll tryffeln ovanpå kakbottnen. Låt svalna och stelna i kylen, gärna över natten. Skär i rutor. Dekorera med pärlströssel el annat strössel.
Marsipanlimpa med konjakschoklad

Marsipanlimpa med konjakschoklad

Riktigt god marsipanlimpa med smak av konjak, russin och choklad.
25–30 skivor
50 g mörk choklad
½ dl russin
2½ msk konjak
400 g mandelmassa
200 g grön marsipan (ev marsipantårtlock)
Garnering
50 g mörk choklad
½ tsk smör
mimosakulor el liknande

Gör så här

1. Hacka chokladen. Lägg den i en burk tillsammans med russinen. Häll på konjak. Låt stå och dra, gärna över natten.

2. Kavla ut mandelmassan till ca 25×15 cm. Kavla ut den gröna marsipanen till samma mått. (Används ett färdigkavlat tårtlock så skarva och kavla tills måttet stämmer).

3. Lägg mandelmassan ovanpå den gröna marsipanen. Bred russinen och chokladen på mandelmassan. Rulla samman.

4. Garnering: Hacka och smält chokladen ihop med smöret över vattenbad. Häll eller bred chokladen över rullen enl bild. Dekorera med mimosakulor eller annat pynt. Låt stelna.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

LÄS MER: Godismuffins med mockatopp

LÄS MER: Daimrulle med rostad mandel

LÄS MER: Nyttiga chokladbollar



 

Läs mer om:

Dela
(20)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…