Annons

Annons

Baka med sommarens bär!

Dela
(0)

Som rara pärlor glimmar de i trädgårdsland och fruktdiskar – sommarens alla ljuvliga bär. Här har vi lagat underbart goda mandelformar med hallon. De frasiga pajskalen med len vaniljkräm kan gräddas i förväg. Sedan är det bara att toppa med bär medan kaffet blir klart.

Annons

4 port

Pajdeg

175 g sötmandel

3 dl vetemjöl

1/2 dl florsocker

125 g smör

1 ägg

Fyllning

2 dl kesella

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

11/2 dl strösocker

Gilla Hemmets på Facebook

11/2 dl vispgrädde

Garnering

150 g hallon

1–2 msk florsocker

Servering

lättvispad grädde

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Mal mandeln i kvarn. Arbeta samman alla ingredienser till en smidig deg. Tryck ut degen i 4 portionsformar och låt stå kallt 30 min.

2. Fäst en remsa av aluminiumfolie runt degkanten så sjunker den inte när pajskalen förgräddas. Förgrädda mitt i ugnen 8 min.

3. Vispa samman ingredienserna till fyllningen och fördela den i pajskalen. Grädda mitt i ugnen 25–30 min, prova med sticka – fyllningen ska vara fint krämig. Låt svalna. Garnera med hallon och pudra över florsocker.

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…