Annons

Annons

Baka med ljuvliga bär!

Dela
(4)

Långpannekaka med bär

Perfekt kaka för många! Fyll den med valfria bär, skär i rutor och servera till kaffestunden eller som dessert med en klick vaniljvisp.

Långpannekaka med sommarbär

ca 30 bitar

300 g vit choklad

Annons

3 ägg

1½ dl strösocker

4 dl vetemjöl

1½ msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 dl kokosflingor

3 dl bär, t.ex. hallon, blåbär & vinbär

mandelspån

Garnering

florsocker

Ugn 175º

 

Gör så här

1. Dela chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

2. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kokosflingor. Vänd ner blandningen växelvis med chokladen i äggvispet.

3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25×35 cm, med bakpapper. Fördela bären i smeten. Strö över mandelspån.

4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Känn med sticka att den är klar. Låt svalna.

5. Garnering: Pudra över florsocker och skär i rutor.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(4)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…