Annons

Annons

Baka ljuvliga kokos- & limesnurror!

Dela
(0)

Få saker går upp mot hembakta bullar till kaffet! Och varför inte testa en ny, spännande smak nästa gång du bakar, som till exempel våra snurror med kokos och lime!

Grunddeg

Klassisk grunddeg med smör och kardemumma.

Annons

36 st

50 g jäst för söta degar

150 g smör

5 dl mjölk

1/2 tsk salt

1 dl vit sirap el strösocker

3 tsk stött kardemumma

1 ägg

15–16 dl vetemjöl

Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Tillsätt salt, sirap, kardemumma och ägg.

3. Häll i det mesta av mjölet och arbeta till en deg. Strö över lite mjöl och låt jäsa övertäckt ca 40 min.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Baka ut till bullar enligt respektive recept.

Snurror med kokos & lime

36 st

1 sats grunddeg

Fyllning

75 g rumsvarmt smör

1 dl kokosflingor

3/4 dl strösocker

rivet skal av 2 limer

Pensling & garnering

1 ägg

florsocker

Ugn 250°

Gör så här

1. Gör degen enligt grundreceptet. Ta upp och dela degen i fyra lika delar på mjölat bakbord. Kavla ut vardera delen till en rektangel, ca 20×40 cm.

2. Fyllning: Fördela och bred ut smöret över degen. Strö över kokos, socker och limeskal. Rulla ihop degen till en rulle från långsidan. Kavla rullen lätt med kavel. Skär i bitar och vrid till snoddar. Lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa övertäckta ca 30 min.

3. Pensla snoddarna med lätt uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt bullarna svalna på galler.

4. Pudra florsocker över snoddarna före serveringen.

Foto: Tine Guth Linse



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…