Annons

Annons

Baka glutenfri sommartårta!

Dela
(0)

Väntar du glutenfria gäster i midsommarhelgen? Prova gärna vår lättbakade sommartårta!

Tårtan är en gammal familjefavorit som från början bakades med rice crispies. Då gjorde vi två bottnar och la fyllningen i mitten, men här räcker en botten gott och väl! Äggulorna sparas i originalreceptet till en chokladkräm, men jag använder för enkelhetens skull O’hoj-sås.

Annons

Grunden i tårtan är en seg marängbotten som bakas i långpanna med Sempers glutenfria Special Flakes (frukostflingor, finns i hyllan för glutenfria produkter).

Glutenfri sommartårta

Ca 10 bitar

3 äggvitor

2 dl socker

3 dl Sempers glutenfria Special Flakes

1. Vispa äggvitorna med elvisp eller i matberedare. Tillsätt socker under fortsatt vispning. Skummet ska vara hårt! Vänd ner Special Flakes försiktigt.

2. Bred ut smeten på smörat bakplåtspapper.

3. Grädda i 150 grader i ca 45-60 min. Prova med en provsticka! 45 min räckte i vår varmluftsugn.

Pynta den färdiga tårtan efter säsong. Vi använde vispad grädde, skivade bananer, O’hoj-sås och Non Stops chokladlinser.

Till midsommar pyntar vi med jordgubbar och kolasås!

Obs! O’hojsåsen ska enligt vår dietist vara glutenfri trots att vete står omnämnt i innehållsförteckningen. Var dock uppmärksam på chokladlinserna – vissa märken är inte glutenfria!

För laktosfri tårta, smöra bakplåtspappret med margarin och använd laktosfri vispgrädde.

Vad har nu detta inlägg att göra på Loppisbloggen? Till mitt försvar kan jag säga att tårtan ligger på ett av mina vackraste loppisfynd, ett Kina-fat som jag gav några tior för på Askeröds IF:s loppis för två år sedan.

Vill du ha fler glutenfria recept? Kolla här!

 

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…