Annons

Annons

Havrerutor i långpanna

Så lätt det är att baka bröd i långpanna! Blanda degen, låt den jäsa och häll upp den i långpannan. Sen är det bara att grädda och skära upp i rutor.

Dela
(33)

Havrerutor i långpanna

Baka våra ljuvliga havrerutor med aprikoser i långpanna – hur smidigt som helst! Foto: Pontus Ferneman

Recept havrerutor i långpanna

ca 20 rutor
¾ pkt jäst
5 dl vatten, 37°
2½ dl havregryn
½ dl linfrön
½ dl russin
½ dl hackade torkade 
aprikoser
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
½ dl olja
6–7 dl vetemjöl
1½ tsk salt

Annons

Garnering
sesamfrön
pumpafrön

Ugn 225°

Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke. Lös den i vattnet. Tillsätt havregryn, linfrön, russin, aprikoser, solros- och pumpafrön. Låt stå ca 15 min.

2. Häll i oljan och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig. Tillsätt saltet och blanda 
degen ytterligare några min. Låt jäsa under duk, 40–50 min.

3. Forma degen till en rektangel på en plåt med bakplåtspapper. Skär i rutor. Låt jäsa under duk ca 30 min. Pensla ev med vatten. Strö över sesam- och pumpafrön.

4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 min.

Läs mer:

Saftigt långpannebröd

Lättbakat ostbröd

Brytbröd i långpanna



 

Läs mer om:

Dela
(33)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…