Annons

Annons

Baconrullade kycklinglårfiléer

Mört, lättlagat och drygt – och alltid lika omtyckt! Det är filéns styrka! Här serverar vi kycklingen med bacon och en läcker höstsallad med massor av gott i. Perfekt för kalaset eller när du vill lyxa till det lite extra!

Dela
(1)

Baconrullade kycklinglårfiléer.

4 port
800 g kycklinglårfilé
2 tsk soja
1 tsk salt
2 krm peppar
1 1/2 pkt bacon a 140 g

Varm höstsallad
800 g potatis
2 paprikor
2 palsternackor
2 morötter
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
2 msk olja
1/2 påse machésallad

Annons

Gräddsås
2 dl grädde
4 dl vatten
2 msk kalvfond
3 msk vetemjöl
1/2 msk soja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Ugn: 225°

Gör så här

1. Pensla kycklingen med soja. Salta och peppra. Rulla en baconskiva runt varje filé. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Stek i ugnen ca 25 min eller till 70 graders innertemperatur.

2. Varm höstsallad: Skala och skär potatis, paprikor, palsternacka och morötter i smala stavar. Lägg dem på ett ugnsfat. Salta, peppra och droppa över olja. Stek i ugnen ca 40 min tills rotfrukterna är mjuka. Blanda rotfrukterna med salladen.

3. Gräddsås: Koka upp alla ingredienser i en kastrull under omrörning. Sjud i 3 min.

5. Servera kycklingen med grönsakerna och såsen.

 

Läs mer

Fylld kycklinglårfilé med hasselbackspotatis

Örtdoftande kycklinglårfilé

Kycklingrullader och cidersås

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…