Annons

Annons

Lättlagade baconlindade biffar

Saftiga färsbiffar som vi lindar med bacon och serverar med kokt ris och broccoli. Lättlagat, gott och festligt!

Dela
(594)

Artikeln innehåller reklamlänkar. Läs mer här

Baconlindade biffar.

Linda en baconskiva runt varje biff och fäst med en tandpetare. Foto: Ulf Svensson

Recept baconlindade färsbiffar

4 port

500 g nötfärs
3 msk ströbröd
1 dl vatten
1/2 finhackad gul lök
1 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 msk tomatpuré
1 pkt bacon, 140 g
2 tomater
2 dl riven ost

Annons

Sås
2 dl grädde
1 dl vatten och sky
2 dl mjölk
3 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
1 msk soja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk timjan

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Blanda ströbröd och vatten och låt svälla 10 min. Skala och hacka löken fint. Blanda färsen med lök, salt, peppar, ägg, potatismjöl, tomatpuré och ströbrödsblandningen. Forma 8 biffar.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Linda en baconskiva runt varje biff. Fäst med tandpetare och lägg biffarna i en ugnsform. Skiva tomaterna och lägg en skiva på varje biff. Strö över riven ost. Stek i ugnen i 25 min.

3. Sås: Blanda grädde, sky från formen och vatten, mjölk, vetemjöl, fond, soja, salt, peppar och timjan i en kastrull. Koka upp under omrörning. Låt sjuda i 5 min.

 

Köptips: Svart ugnsform med praktiska handtag

Ugnsform i aluminium med handtag från Le Creuset har smart non-stick-beläggning både in- och utvändigt. Läs mer och köp här.

Ugnsform svart Le Creuset

 

Läs mer:

Köttfärsgratäng med paprika

Köttfärscrêpes med ost och paprika

Fylld köttfärslimpa med äppeltzatziki

 



 

Läs mer om:

Dela
(594)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…