Annons

Annons

Baconlindad kycklingfilé med cidersås

Dela
(4)

Kalasgott med kyckling och bacon – en riktig festrätt! Gör såsen och bryn filéerna dagen före servering. Sen går de snabbt att steka klart i ugnen tillsammans med potatisen. Om något skulle bli över går det bra att frysa in.

Annons

4 port

1 kg potatis
2 krm paprikapulver
2 msk olja
4 kycklingfiléer, (skär gärna bort innerfiléerna)
1 dl vatten
1 äpple
140 g bacon

Sås
steksky
½ tärning grönsaksbuljong
3 dl äppelcider
2½ msk vetemjöl
1 dl crème fraiche
1 tsk kinesisk soja
1 msk senap
1 krm malen ingefära

Servering
kokta grönsaker
gelé

Ugn 225°

Gör så här

1. Skala och klyfta potatisen. Lägg den på plåt med bakpapper. Salta, peppra och strö över paprika. Droppa över olja. Stek mitt i ugnen ca 30 min.

2. Bryn filéerna i smör ca 5 min. Salta och peppra. Vispa ur pannan med vatten och spara till såsen.

3. Kärna ur och skiva äpplet. Lägg en skiva på varje filé och vira in i en baconskiva. Lägg filéerna på ett ugnssäkert fat. Samla potatisen på plåthalvan och ställ kycklingfatet bredvid, gärna på en bit folie. Tillaga tills filéerna når 70° innertemp, ca 12 min.

4. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och sjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar.

Foto: Hanneke Bonthuis



 

Läs mer om:

Dela
(4)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…