Annons

Annons

Baconlindad fläskfilé med krämig ostsås recept

Baconlindad fläskfilé i ugn är en favorit hos många familjer. Gott, snabbt och enkelt att variera. Här serverar vi den med en krämig ostsås och pasta.

Dela
(0)

Baconlindad fläskfilé med ostsås

Den här middagsfavoriten går hem hos både stora och små. Foto: Erik Karlsson

Recept baconlindad fläskfilé med krämig ostsås

4 portioner

500 g fläskfilé
1 pkt bacon, 140 g
200 g körsbärstomater, gärna olika färg

Rub
2 msk fransk örtkrydda, torkad
2 finhackade vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja
2 msk färsk timjan
1 msk farinsocker
2 msk flingsalt

Annons

Tillbehör
300 g tagliatelle

Ostsås
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
3 dl vispgrädde
2 dl riven ost
salt och peppar
parmesanost

Gilla Hemmets på Facebook

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Rub: Rör samman ingredienserna. Gnid in rubben i fläskfilén. Bryn filén hastigt runt om i smör i stekpanna.

2. Linda in filén i baconskivorna och bind med steksnöre. Stek i ugn ca 20 min tillsammans med körsbärstomaterna.

3. Tillbehör: Koka pastan enl anv på förp.

4. Ostsås: Skala och hacka schalottenlök och vitlök, låt mjukna i smöret i en tjockbottnad kastrull. Häll över grädde och låt sakta puttra 5 min. Rör i osten och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner såsen i pastan.

 

 Läs mer: Fläskfilégratäng med tacosmak

Fläskfilégratäng med tacosmak

 


Läs mer om:

Dela
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…